Виїздні заняття зі студентами магістрами під час Всеукраїнського тижня харчових технологій

 Викладачі кафедри ветеринарно-санітарної експертизи та студенти магістри спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» першого та другого року навчання відвідали науково-практичні галузеві конференції: "Робота м’ясної промисловості в сучасних умовах", "Молочний бізнес в сучасних умовах. Передові технології - перспективи развитку галузі", "Принципи побудови системи контролю якості НАССР на харчових підприємствах. Спецодяг та інвентар для прибирання, що відповідає всім нормам НАССР". в рамках головної виставки галузі виробництва харчових продуктів: INPRODMASH & UPAKOVKA 2018, що відбувається 11-13 березня в Міжнародному виставковому центрі.

 

 

 Програма виставки досить насичена та охоплює широке коло питань функціонування різних галузей харчової промисловості в сучасних умовах. Під час відвідування заходів в програмі виставки студенти змогли ознайомитися з актуальними питаннями та проблемами галузі виробництва харчових продуктів, про які доповідали науковці та практики харчової галузі.
Зокрема, особливий інтерес викликали наступні аспекти:
- Система контролю у ланцюзі виробництва та збуту молока та готової продукції в Україні;
- Впровадження заходів на переробних підприємствах щодо забезпечення якості та безпечності молочної продукції.
- Відповідність якості молока-сировини до вимог ЄС. Шляхи підвищення якості молочної сировини.
- Законодавчі ініціативи щодо гармонізації законодавства до Європейських вимог в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
- Законодавчі новації стосовно вимог до безпечності та якості харчових продуктів
- Законодавчі вимоги до запровадження системи НАССР в Україні та практичні особливості її застосування
- Актуальні питання та проблеми стандартизації в галузі питного водопостачання
- Державне регулювання в управлінні ризиками з харчової безпечності у зв’язку з виходом на нові ринки
- Дезінфекційні заходи та пест-контроль – боротьба з шкідниками, як складові частини системи менеджменту безпечності харчових продуктів
- Вимоги торгівельних мереж до виробництв кондитерської продукції

 

 

 

 

 

 

 Відвідування студентами магістрантами подібних виставок та заходів дозволяє сформувати уявлення про можливості на сучасному ринку праці та переконатися у актуальності навчальних дисциплін, що викладаються на кафедрі ветеринарно-санітарної експертизи за спеціальністю 212. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Марія Галабурда