Новітні технології квітникарства магістри-садівники вивчають у передових господарствах

26 лютого 2020 року
     Хто не купував квіти від «Камелія»? Приваблює широкий асортимент, якість продукції, досконала майстерність флористів. 24-річний досвід одного з найстарших приватних квіткових підприємств в Україні – реальна історія успіху, постійного розвитку, творчого підходу до справи. Для студентів спеціальності «Садівництво та виноградарство» НУБіП України побувати на такому сучасному виробництві – це не лише мати можливість ознайомлення з новими технологіями вирощування різноманітної квіткової продукції, а й дізнатись про останні тренди, маркетингові напрацювання тощо.

     Компанія «Камелія» вже вкотре розкриває нам свої секрети. 19 лютого 2020 року, відповідно до робочої програми навчальної дисципліни, відбулось заплановане виїзне заняття для студентів магістратури, організоване викладачами курсу «Квітникарство відкритого і закритого ґрунту» доцентом кафедри садівництва Н.В.Шевчук та доцентом кафедри овочівництва і закритого ґрунту І.Л. Гаврись. Нашим гідом по підприємству була досвідчений фахівець О.Р. Дрозденко.

     Насамперед нас запросили до спеціального холодильника, де зберігаються і чекають на свого замовника вишукані квіткові композиції (букети, вази, кошики і т.д). Про красу композицій їх оригінальність, про креативність майстрів можна говорити лише із захопленням!

     Дивовижне враження справили квітучі гортензії! Ця культура на сьогодні чи не найбільш затребувана як для відкритого ґрунту, так і у фітодизайні, горщиковій культурі. Корисним для майбутніх фахівців було ознайомлення з технологією вирощування цієї досить примхливої, але дуже ефектної рослини.

     Одним з головних завдань виїзного заняття було вивчення технології вигонки тюльпана. Тепер студенти агробіологічного факультету НУБіП знають, як підготувати цибулини до пророщування, які вимоги рослин до температури та освітлення на різних етапах росту, розбираються в тонкощах поливу, підживлення.

 

     Наступним кроком було вивчення особливостей вирощування та маркетингу найяскравіших «подарункових» культур – бегонії та цикламена.
     Приємним сюрпризом стала зустріч з недавніми студентами спеціальності «Садівництво та виноградарство» (випуск 2018 року) Владиставом Калініченком, Наталією Ткачук та Валентиною Гончар.

     Вони успішно працюють в Камелії, користуються авторитетом, пов’язують з компанією своє майбутнє.
     Загалом поїздка у Камелію додала студентам багато практичних знань, а також натхнення, адже квіти завжди дозволяють нам підніматись над буденністю, відчувати атмосферу свята.

     Щиро дякуємо керівництву компанії «Камелія» за можливість долучитися до сучасного високотехнологічного виробництва різноманітної квіткової продукції.

Наталія Шевчук,

доцент кафедри садівництва

Іванна Гаврись,

доцент кафедри  овочівництва та закритого грунту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook