Практичне навчання селекціонерів-генетиків на базі УІЕСР

20 лютого 2020 року

    20 лютого 2020 року, в рамках співробітництва кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського НУБіП України та спеціалістами Українським інститутом експертизи сортів рослин, було проведено виїзне заняття для студентів агробіологічного факультету на базі інституту. Зустріч-заняття розпочала заступник директора Ткачик Світлана Олександрівна, яка в загальному ознайомила студентів з роботою УІЕСР. Під час засідання студенти-дипломники ознайомилися з принципами зберігання насіннєвого матеріалу у насіннєсховищах та з процедурою його оновлення, з яким ознайомила Лідія Іванівна Чухліб.

      Завідувач хіміко-технологічною лабораторією Алла Петрівна Іваницька продемонструвала експрес-метод визначення вмісту глікозинолатів у ріпаку, вмісту білку, жиру в насінні сої методом інфрачервоної спектроскопії із застосуванням сучасних приладів.
    Олена Онисимівна Бадяка ознайомила студентів з етапами визначення хлібопекарських властивостей зерна пшениці м’якої методом пробної випічки з подальшою оцінкою органолептичних та смакових властивостей випечених хлібців.

      Також молодих дослідників запросила до лабораторії молекулярно-генетичного аналізу завідувач лабораторії  Лариса Михайлівна Присяжнюк, де їм випала можливість спостерігати за процесом фракціонування ДНК методом горизонтального електрофорезу в агарозному гелі та розділення запасних білків методом вертикального електрофорезу запасних білків у поліакриламідному гелі.

Раков Андрій,

староста студентського наукового гуртка "Селекціонер-генетик"

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook