З ювілеєм, «Агровесна»!

20 лютого 2020 року
Виставковий центр, м. Київ

З ювілеєм, «Агровесна»!

 

     19 лютого студенти 3 курсу та магістри факультету захисту рослин, біотехнологій та екології (Спеціальність - Захист і карантин рослин) стали свідками головної виставкової події агросектору України – виставки «АгроВесна – 2020», що розпочалася у Міжнародному Виставковому Центрі. «АгроВесна» об’єднує 3 важливі міжнародні виставки: «Зернові технології», «AgroAnimalShow» та «Фрукти. Овочі. Логістика».

     Масштабний захід щорічно збирає довкола себе провідних фахівців та експертів у галузях зернового господарства, тваринництва, птахівництва та плодоовочевої галузі. Разом із щорічним початком аграрного сезону у виставок був ювілей! Їм виповнилося 10 років! Організатори обіцяли грандіозну Виставкову Подію!.. І це було саме так!

     Свято відчувалося в усьому: в чудовій весняній погоді (це у лютому!), святковому вбранні Виставкового центру, великій кількості учасників, гарному настрої та посмішках господарів та відвідувачів.



 

 


 

     «Зернові технології», в рамках 10 міжнародної виставки інноваційних рішень в зерновому господарстві представили новинки обладнання для зберігання та переробки зернових та олійних культур, виробництва комбікормів, обладнання для елеваторів та хлібоприймальних пунктів, мукомельної, круп’яної промисловостей. А також насіннєвий матеріал, засоби захисту рослин, лабораторне та ваговимірювальне обладнання, техніку та технології для виробництва зернової продукції.

     Поряд з експозицією на «Зернових технологіях» представлено потужну бізнес-програму, яка включає спеціалізовані конференції, форуми, семінари та майстер-класи. В тому числі, для обговорення головних технологічних трендів та донесення ключових тенденцій ринку проводиться «Зерновий індустріальний форум».

     Ми взяли участь у роботі «Агрохімічного кварталу», в програмі якого 19 лютого відбувся «День Засобів Захисту Рослин та Насіння». Дуже цікавими для нас і змістовними були доповіді незалежного аграрного консультанта Олександра Гончарова «Особливості захисту озимини в умовах зміни клімату», «Ад’юванти – запорука ефективності ЗЗР та добрива», «Чи є альтернативи гліфосату?» та професора Інституту фізіології рослин і генетики, члена-кореспондента НАН України, доктора біологічних наук Віктора Швартау «Сумісне застосування пестицидів та добрив на посівах зернових культур».

     Традиційно в рамках «АгроВесни – 2020» 19.02 відбулися: День Франції в Україні, в рамках якого ми відвідали конференцію «Агробізнес у нових реаліях», День Німеччини в Україні та багато інших унікальних бізнес-івентів.

     З великою цікавістю студенти ознайомились із сучасною технікою, що застосовується в захисті рослин від шкідливих організмів та в аграрному секторі в цілому. Ми з радістю відмітили, що серед техніки та обладнання з багатьох країн світу, українські виробники займають гідне місце. На це також звернув увагу Президент Української аграрної асоціації Леонід Козаченко у своєму вітальному слові на відкритті виставки «Агровесна 2020» 18 лютого. Він наголосив, що має велику честь відкривати таку виставку разом з усіма організаторами: «Можна помітити, що з кожним роком ця виставка розширюється. Сьогодні тут зібрані техніка та обладнання з багатьох країн світу і дуже приємно, що серед експонатів збільшується кількість вітчизняного обладнання».

     До речі, минулорічну виставку відвідали 18214 агропрофесіоналів! Сподіваємось, що в цьому році учасників буде ще більше!

     На виставці у нас було багато живого спілкування із виробниками зерна, садивного матеріалу плодових та ягідних культур, обладнання для переробки та зберігання плодоовочевої продукції, спеціалізованої техніки та систем захисту промислових садів, представниками господарств, транспортної логістики.

     Неймовірно цікавою стала бесіда із шеф–редактором журналу «Овочі та фрукти», генеральним директором ООО «ПКО» ДЕЛЬТА–АГРО, колишнім випускником факультету захисту рослин Сергієм Березовським. Було піднято багато питань, що стосуються минулого, сьогодення та перспектив розвитку факультету, а також цікавості студентів до навчання та професії захисника рослин, такої необхідної, важливої та сучасної.

     Приємними були зустрічі із нещодавніми магістрами факультету, а тепер співробітниками різних фірм, що представляли свою продукцію на виставці – Юлією Терпеньовою, Оленою Турчак (фірма Шарда), Марією Мироновою, Наталією Кобевко, Вітою Форись. Дівчата успішно працюють за спеціальністю і радять сьогоднішнім студентам факультету із впевненістю дивитись у мабутнє.

     А ще ми поспілкувались, в прямому розумінні цього слова, із чудовим симпатичним роботом, який володіє цікавою інформацією і навіть запросив нас на каву! Спробували себе в ролі комбайнерів, приміряли засоби індивідуального захисту.

    Міжнародна подія «АгроВесна 2020» – уособлення весни та нового аграрного сезону! Це безперечно дуже важлива і неординарна подія, відвідати яку варто. Учасники та організатори приготували неймовірну програму, яскраві стенди та головне - неперевершену атмосферу!

     Участь у виставках такого рівня – це один із кроків до Успіху у своїй справі!

 

 

Ольга Дмитрієва, доцент кафедри інтегрованого

захисту та карантину рослин

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook