В університеті збільшується кількість науково-педагогічних працівників, які викладають дисципліни англійською мовою

12 лютого 2020 року
11 лютого за участі проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука відбулося засідання комісії, яка оцінювала рівень володіння іноземною мовою науково-педагогічних працівників.

     Відкриваючи роботу комісії заступник голови – декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук наголосив на важливості підтримки та посилення зростаючого тренду в підготовці студентів іноземною мовою та відкриття нових англомовних програм для задоволення попиту іноземних студентів у навчанні в НУБіП України. Важливо забезпечувати викладання все більшої кількості дисциплін англійською мовою як на етапі підготовки бакалаврів на молодших курсах, для успішної здачі ними ЄВІ з іноземної мови при вступі до магістратури, так і на старших курсах, для плідної міжнародної співпраці з освітньо-науковою світовою спільнотою як самих студентів, так і викладачів. При цьому не менш важливим при викладанні англійською мовою, на переконання Василя Дмитровича, є елементи педагогічної майстерності, які варто застосовувати для зацікавлення аудиторії.

     Члени комісії – завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна, керівник Центру вивчення іноземних мов Наталія Харчук, доцент кафедри англійської філології Світлана Качмарчик, а також керівники відповідних підрозділів служби проректора з навчальної і виховної роботи Лариса Кліх та Олена Колеснікова заслуховували доповіді викладачів із презентаціями дисциплін, які вони планують викладати.

     Більшість науково-педагогічних працівників допущено до викладання навчальних дисциплін англійською мовою на підставі співбесіди: Аллу Клепко, в.о. завідувачки кафедри радіобіології та радіоекології, а також асистента кафедри Олену Паренюк; Юлію Гладку, доцента кафедри вищої та прикладної математики; Дмитра Христенка, доцента кафедри гідробіології та іхтіології (сертифікат, підтверджуючий рівень В2, FCE, Cambridge Assessment English); Олену Шеліманову, доцента кафедри теплоенергетики, Євгенія Заїку, старшого викладача кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського; Олега Фесенка, старшого викладача кафедри будівництва; Антона Фоменка, асистента кафедри соціальної роботи та реабілітації; Віталія Чорнія, асистента кафедри фізики.

     Окремим викладачам рекомендовано підвищити свій рівень шляхом проходження тренінгів і відповідних курсів, в тому числі й організованих Центром вивчення іноземних мов (https://nubip.edu.ua/node/53598) на гуманітарно-педагогічному факультеті та ННІ неперервної освіти і туризму. Спільне побажання членів комісії претендентам – брати за основу іноземні джерела, готуючи навчально-методичні матеріали для викладання дисциплін англійською мовою.

     Отже, в університеті вже більше 170 науково-педагогічних працівників, які викладають дисципліни англійською мовою. І їх кількість постійно зростає!

Олена Колеснікова,
заступник начальника навчального відділу
з магістерських програм

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook