Військово-патріотичне виховання – пріоритетна складова патріотичного виховання молоді

9 лютого 2020 року
    Складовою частиною патріотичного виховання, а в часи війни – пріоритетною, є військово-патріотичне виховання, зорієнтоване на формування у молодої особи готовності до захисту Вітчизни, розвиток бажання здобувати військові професії, проходити службу в Збройних Силах України як особливому виді державної служби. Його зміст визначається національними інтересами України і покликаний забезпечити активну участь громадян у збереженні її безпеки від зовнішньої загрози.

     Військово-патріотичне виховання молоді проводиться з метою формування у них високих морально-патріотичних і психологічних якостей, необхідних для військової служби, прищеплення їм почуття особистої відповідальності за захист Батьківщини.
     Кафедра військової підготовки приймає активну участь у проведенні заходів військово-патріотичного виховання не тільки студентів Університету.

     7 лютого 2020 р. викладачами кафедри були проведені показові заняття з студентами Оптико-механічного коледжу Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Студенти цього навчального закладу ознайомилися з організацію військової підготовки студентів Університету, матеріально-технічною базою кафедри, озброєнням, військовою технікою та стрілецькою зброєю, яка є на озброєнні Збройних Сил України, Кожний студент відпрацював нормативи з розбирання і збирання, спорядження магазина автомата набоями.

Анатолій Есаулов,
завідувач кафедри військової підготовки

Фотозвіт:

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook