Перший день другого семестру: до занять приступили майже 10 тисяч студентів

3 лютого 2020, 17:57

 3 лютого. Перший день другого семестру, який триватиме 15 навчальних тижнів і завершиться літньою екзаменаційною сесією.

     Маршрутки зі студмістечка до корпусів завантажені, у перервах між парами помітні сотні студентів. Значить, студентський народ зібрався дружно: до занять приступили понад 450 академічних груп студентів бакалаврату та магістратури денної форми, а це майже 10 тисяч юнаків та дівчат.

     Приємно, що на більшості факультетів відвідуваність майже стовідсоткова. Так, на факультеті інформаційних технологій серед студентів 1-го та 2-го курсів, які навчаються за спеціальностями «Комп’ютерні науки», «Кібербезпека» та «Комп’ютерна інженерія», відсутніх практично немає. Така ж ситуація і на гуманітарно-педагогічному – на спеціальностях «Філологія», «Міжнародні відносини», харчових технологій, якості і безпеки продукції АПК та інших.
     Творча група прес-служби університету побувала на перших парах на кількох факультетах і переконалася: а таки дійсно так!

     Доцент Юрій Гуменюк читав для першокурсників 4-ї – 7-ї груп агробіологічного факультету лекцію з сільськогосподарських машин. На занятті – 95 студентів з 97. Минулого року, пригадує, майбутні агрономи взялися до навчання після зимових канікул теж активно.
     Так само дружно на лекцію з тваринництва і бджільництва зібралися і другокурсники агробіологічного факультету. У мене з ними сьогодні перше заняття, відривається від теми доцент Олександр Яценко. Але, судячи з їхньої дисциплінованості, проблем з вивченням цього предмета у них не буде.
     Група четвертокурсників, які спеціалізують з селекції і генетики, теж зібралася у фактично повному складі. Що і підкреслив доцент Віталій Жемойда, лекції якого студенти завжди слухають з великим задоволенням.
     Маємо чудових дітей, переконана доцент Віолетта Гераймович, яка проводила пару для 2-ї групи третьокурсників факультету аграрного менеджменту з дисципліни «Державне та регіональне управління». З ними приємно працювати.

     Оплесками після пари слухачі бізнес-школи «Агрокебети» проводжали запрошеного лектора – Артема Бєлєнкова з компанії Smart Farming. На загальну думку, він читає лекції справді цікаво! А цього разу обрав темою для розмови smart-технології в агровиробництві. Побільше б таких лекторів.

     Наступного ж тижня заняття розпочинаються і у 40 різних потоків студентів заочної форми навчання – ННІ лісового та садового господарства, факультетів механіко-технологічного, гуманітарно-педагогічногоагробіологічного та інших. Сподіваємось, так само дружно і продуктивно!

Валентин Обрамбальський
 

 

  
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
  
  
 
 
 
 
  
  
 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook