Професія – мрія. Україна починається із села
Уже з першого курсу для студентів постає ряд питаннь: «Де я буду працювати?», «З ким?», «На що орієнтуватися?», «Де знайти інвестиції на власну справу?», «З чого почати?»...
Саме для таких допитливих колектив університету налаштований дати максимально вичерпні відповіді та познайомити з успішними вітчизняними проектами, де можна не лише вчитися, а й заробляти, працювати за фахом.
Найкраще працюється там, де людині комфортно, де є розуміння процесів бізнесу, коли відчуваєш задоволення від роботи. Студентів ми орієнтуємо на пошук шляхів саморозвитку й намагаємося познайомити з успішними кейсами, – зазначає доцент кафедри журналістики та мовної комунікації В.В.Чекалюк.
Влітку учасники медіагуртка «Юний журналіст» побували з профорієнтаційними майстер-класами у дитячих таборах та школах, нині під час зимових свят навідалися з групою майбутніх абітурієнтів на успішне вітчизняне виробництво «Доообра ферма» у село Івки, що поряд із Богуславом.
Старшокласникам показали як живуть кізоньки, як готують сири та поділилися досвідом створення ферми, відповіли на бізнесові питання:
«Нині на фермі живе близько пяти сотень щасливих кіз; починалося все зі шматочка землі, батьківської мрії і синового бажання допомогти. Сироваріння — справа не проста, але цікава,
— Колись тато купив у Богуславі дачу, а ще з роками — частку землі поряд. Мріяв мати власне господарство, — розповідає Тарас Ложенко, співзасновник «Доооброї ферми». — Тоді батько розводив бичків: купував навесні телятами, відгодовував і під осінь продавав, йому було шкода, що тих забивають, зрештою зосередився на дійних коровах. Опікувався ними, молоко продавав: господарство роками потроху працювало. У певний момент я запропонував батькові допомогу — вирішив розвозити замовлення до Києва. І мене затягнуло», - розповідає Тарас журналістам.
До речі, смак молока напряму залежить від настрою кози , що спокійніше середовище і що комфортніше тварині, то краще молоко вона дає. Тарас постійно вчиться, вивчає світовий досвід, створює власні продукти, азартний і захоплений своєю справою, у допомозі йому вірна дружина Марія, сестра й мікробіолог Андрій, кіт Рудий та майже 500 кіз...
Нині на фермі працює 15 фахівців і для кожного з них - ферма - це не просто місце для заробляння коштів, це улюблена справа, радість від спілкування з тваринами безмежна. Сировар – це художник. Варити сири — це мистецтво https://dooobraferma.com.ua
Отже, формула для молодого фахівця: