Школи-партнери - запорука успішної вступної кампанії: столичний ліцей 179

24 січня 2020 року
     Cьогодні однією з найважливіших складових роботи у вищому навчальному закладі є здійснення профорієнтаційної роботи у школах. Саме профорієнтація дозволяє учням шкіл зрозуміти, якому виду професійної діяльності їм краще надати перевагу, допомагає оцінити власні здібності, інтереси, можливості та усвідомлено обрати майбутній фах та навчальний заклад, який допоможе реалізувати власний потенціал.

     Варто визнати, що випускники шкіл другої декади ХХІ століття суттєво відрізняються від своїх попередників. Це є покоління «інтегрованих» у гаджети мілленіалів, які висувають абсолютно нові вимоги до системи освіти та майбутніх викладачів. У таких умовах вищі навчальні заклади змушені зустріти справжній челленж, здійснюючи профорієнтаційну роботу та залучаючи сучасних випускників до навчання, активно використовуючи інноваційні підходи.
     22 січня 2020 року делегація НУБіП України у складі проректора, д.е.н., академіка Кваші С.М., відповідального секретаря приймальної комісії к.с.-г.н., доцента Коропець Л.А. та декана факультету аграрного менеджменту к.е.н., доц. Остапчука А.Д. відвідали ліцей № 179 міста Києва. Представники НУБіП України провели профорієнтаційні заходи, поспілкувалися з батьками абітурієнтів, адміністрацією школи та самими школярами, майбутніми абітурієнтами. Учні з батьками виявили неабияку зацікавленість, оскільки дізналися, що саме НУБіП України є сучасним закладом освіти, де традиційне викладання вміло поєднується з активною міжнародною роботою, використанням нових технологій у навчальному процесі та потужною позааудиторною (виховною, спортивною, культурною) роботою у вільний від навчання час.

  

    Прослухавши презентації про перспективи навчання у нашому університеті, батьки і випускники активно ставили питання щодо умов вступу, конкурсних предметів, спеціальностей, цікавилися прохідним балом, термінами зарахування до університету тощо. Школярів та батьків зацікавила інформація про можливість навчатися на кафедрі військової підготовки та можливість отримати офіцерське звання для хлопців та дівчат. Потрібно визнати, що відповіді представників НУБіП цілком задовольнили аудиторію. Адже виявилося, що кафедра військової підготовки є однією з найбільших та найсучасніших в Україні, а навчаючись там майбутні студенти отримують при цьому другий фах.
     Батьки та майбутні абітурієнти не поспішали покидати аудиторію та прагнули ще індивідуально поспілкуватися з проректором, відповідальним секретарем приймальної комісії та деканом факультету аграрного менеджменту НУБіП України.

     Проректор Кваша С.М. по завершенню зустрічі нагородив директора ліцею Ірину Чернілевську Подякою за підписом ректора НУБіП України професора Ніколаєнка С.М. за багаторічну співпрацю, організацію освітньої діяльності та значний вклад в профорієнтаційну роботу серед учнівської молоді, та провів вікторину, переможці якої отримали цінні подарунки з логотипом університету.

А. Остапчук,
декан факультету аграрного менеджменту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook