Гурток англійської мови в Ірпінському академічному ліцеї НУБіП України: обговорення «Улюблених жанрів кінематографу»

1 січня 2020 року
     У рамках співпраці НУБіП України з одним із відокремлених структурних підрозділів – Ірпінським академічним ліцеєм НУБіП України 18.12.2019 р. відбулося чергове заплановане заняття гуртка з англійської мови для учнів 9-11 класів. Перш за все, варто зазначити загальну атмосферу, що панує у ліцеї. Це – унікальне поєднання вимогливого ставлення до рівня знань, дисципліни та поваги до учнів. Учні володіють досить глибокими знаннями з англійської мови та зацікавлені у її поглибленому вивченні.

     Для проведення заняття було обрано тему, яку учні ліцею попередньо самі запропонували для обговорення, а саме: «Улюблені жанри фільмів». Під час заняття учнів було ознайомлено з різними жанрами кінематографу, професіями людей, які задіяні у процесі створенні фільмів, автоматизовано вживання нових лексичних одиниць у комунікативних ситуаціях. Учні уявили себе кінорежисерами, яких було запрошено до НУБіП України читати лекцію з кінематографу. Учням потрібно було представити студентам Університету переваги та недоліки процесу створення кіно.

     У навчальних, виховних та розвиваючих цілях було продемонстровано уривок з американського фільму, знятого на реальних подіях «У гонитві за щастям» із Уіллом Смітом у головній ролі. Фільм викликав велике зацікавлення в учнів, що стимулювало активне обговорювання сюжету. Слід зазначити, що учні вміло оперують як лексичним, так і граматичним матеріалом на рівні понадфразової єдності, проявляють стійкі уміння і навички у ситуаціях усного спілкування.

     Розвиток інтересу учнів до вивчення іноземних мов є, по-перше, могутнім фактором розвиваючого впливу на дитину в цілому, по-друге, – засобом удосконалення таких комунікативних умінь, як чітке оформлення думки, формулювання запитання, ведення діалогу, по-третє, – потужним джерелом нової соціокультурної інформації, яка потребує з боку дитини постійного аналізу, порівняння, оцінювання тощо. Поєднання цих трьох чинників зумовлює суттєві можливості іноземної мови у формуванні мислення дитини. Учні ліцею виявляють великий інтерес до вивчення іноземної мови, тому вони дуже зацікавленні у проведенні гуртків з англійської мови викладачами НУБіП України і чекають на нові цікаві теми для обговорення на наступних засіданнях гуртка.

Яна Бут,
старший викладач кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook