Викладачі університету пройшли стажування у Вроцлавському природничому університеті

21 грудня 2019 року
     Викладачі кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД пройшли двотижневе стажування у Вроцлавському природничому університеті (Польща) в рамках проекту TOPAS «Від теоретично-орієнтованого до практичного навчання в аграрній сфері».

     Викладачі познайомились зі структурою Університету, напрямками його наукової діяльності, міжнародним відділом, офісом ERASMUS+ та офісом для цифрового навчання, відвідали бібліотеку, наукові лабораторії та навчальні аудиторії. Також учасники взяли участь у воркшопах та 6-ій міжнародній конференції «Digital Education at Environmental Universities», зустрілися з проректором з навчальних питань та роботи з студентами, проф. Совінські та прослухали серію лекцій, присвячених питанням ГМО, обробки землі та проекту Rubizmo.

     Окрім цього, НПП зустрілися із студентами економічного факультету НУБіП України, які в цей час перебували на стажуванні та разом із колегами з України, Узбекистану та Вірменії, під керівництвом координатора проф. Станіслава Мінти, відвідали органічну ферму з відгодівлі ВРХ, яка займається розведенням високопродуктивної французької породи «Лімузин» та органічну ферму «Wanczykowka», на якій виготовляється коров’ячий, козячий та овечий сир (загалом 30 видів), йогурт та масло. Власники ферм провели екскурсії, розповіли історію створення власного бізнесу, форми утримання та годівлі худоби, її раціон та продуктивність, технології виробництва молочної продукції.

     По закінченню стажування викладачі та студенти НУБіП України отримали сертифікати, обговорили дискусійні питання та обмінялися контактами для подальшої плідної співпраці.

     Інтенсивні два тижні пройшли продуктивно. Протягом усього періоду перебування учасники дізналися низку корисної інформації, а найголовніше – отримали практичний досвід, і все це завдяки проекту TOPAS. Безліч неймовірних професорів, успішних фермерів, маркетологів та бізнесменів ділилися своїм досвідом, який в подальшому може бути втілений в університетське життя.

 

Висловлюємо щиру подяку організаторам стажування та проекту TOPAS за надану можливість.

Ольга Голомша,
старший викладач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook