З Харкова до Словаччини

10 вересня 2019, 14:44

Для студента другого курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства Володимира Кравця наукова робота розпочалася з перших днів навчання. В період 6-9 вересня він  взяв участь у міжнародній конференції молодих вчених “Актуальні проблеми ботаніки та екології” що відбулася на Харківщині.

Молоді вчені з усієї України розпочали свою роботу зі знайомства з Харківським національним університетом ім. В.Н. Каразіна заслухавши лекцію на тему “Дешифрування рослинності за мультиспектральними супутниковими знімками” та взявши участь в екскурсії університетом, протягом якої познайомились з його історією та історією визначних вчених проводивших тут свої дослідження. Пленарне та секційні засідання конференції продовжилися на Біологічній станції університету в селі Гайдари.

На одній із секційних засідань була надана можливість виступити нашому студенту з доповіддю на тему “Перспективи створення колекції культиварів Ginkgo biloba L. в Україні”. Відкрита атмосфера спілкування, толерантна та конструктивна дискусія,  захоплюючі виступи молодих вчених приємно вразили наймолодшого учасника. Запам'яталася лекція к.б.н. О.Ю. Акулова, який за результатами свого дослідження провів чіткі паралелі та залежність розвитку людства із опануванням і освоєнням неймовірно багатого і непізнаного царства грибів.

Володимир разом із іншими молодими вченими долучилися до майстер-класу з ідентифікації мікроміцетів та отримав цінний досвід.

В останній день конференції продовжилися секційні засідання та відбувся геоботанічний майстер-клас із закладання пробних ділянок на базі НППГомільшанські ліси”. Наш представник змушений був скоротити перебування на Харківщині для участі в 4-тій міжнародній науковій конференціїАгробіорізноманіття для поліпшення харчування, здоровя та якості життя людини та бджіл”, яка проходила в м. Нітра (Словакія). Конференція була організована Словацьким сільськогосподарським університетом Нітри та Національним ботанічним садом ім. М.М. Гришка в період 11-13 вересня.

Протягом кількох днів конференції Володимир спільно зі своїм науковим керівником к.с.г.н., доцентом Дзибою Анжелою Андріївною взяв участь як у пленарних, так і секційних засіданнях з питань “Агробіорізноманіття для покращення якості життя”, встиг окунутися в неформальну атмосферу спілкування науковців, відвідати історичний центр міста.

Важливою складовою конференції стало відвідування сучасного агробіологічного центру при університеті.

Також Ботанічного саду. Володимир з великим задоволенням відзначив залучення великої кількості культиварів Гінкго до формування композиції ботанічного саду.

В останній день учасники відвідали один із найстаріших арборетумів

в СловакіїMlyňany.

Володимир не втратив можливість поцікавитись деревами Гінкго.

  

Святкова вечеря в селі, яке зберегло національні традиції приготування традиційної їжі та напоїв, здружила учасників конференції та створила передумови виникнення нових наукових проектів та зустрічей.

Володимир приступив до навчання з деяким запізненням, але сповнений приємних вражень та мотивований до нових звершень і пошуків.

 

Доцент кафедри ландшафтної архітектури

та фітодизайну,

Дзиба Анжела

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook