Другий міжнародний форум упродовж осені відбувся на кафедрі акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

29 листопада 2019, 12:00
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

Серед численних подій, на які був багатим для кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин 2019 рік, особливою є Українсько-польський науково-практичний семінар «Актуальні питання відтворення собак та котів», присвячений 100-річчю факультету ветеринарної медицини НУБіП України, який відбувся на факультеті ветеринарної медицини 29 листопада. Особливим робить його те, що лекції і майстер-класи на ньому були проведені спільно провідним спеціалістом Європи в галузі репродукції собак і котів доктором габілітованим, професором, завідувачем кафедри акушерства з клінікою продуктивних тварин Вроцлавського природничого університету (Польща) Войцехом Ніжанським та докторантом цієї кафедри Сильвією Проховською і доцентами кафедри акушерства гінекології та біотехнології відтворення тварин НУБіП України Сергієм Деркачем  та Віталієм Ковпаком.

Також особливим було те, що майстер-класи проводились у новій навчально-науковій лабораторії «Центр репродуктології дрібних домашніх тварин з банком сперми», відкриття якої дає можливість на високому рівні виконувати роботу із репродуктивними клітинами та  ембріонами всіх видів тварин.

Але найголовнішим досягненням було те, що для участі в семінарі приїхали як викладачі аналогічних кафедр з Молдовсього аграрного університету (Республіка Молдова), Житомирського національного агроекологічного університету, Львівського національного університету ветеринарної медицини і біотехнологій ім. С.З Гжицького на чолі із завідувачем кафедри акушерства, професором Стефаником В.Ю., так і понад два десятки практикуючих лікарів  із Київського зопарку та клінік ветеринарної медицини різних регіонів України,  які обрали своєю спеціалізацією репродукцію дрібних домашніх тварин та понад два десятки професійних власників розплідників собак і котів, а також студенти та викладачі факультету.

Змістовні лекції колег із Польщі («Окремі питання відтворення собак» та «Нові тенденції у відтворенні котів») були наповнені сучасними науковими даними та практичною інформацією щодо особливостей репродукції собак і котів, а майстер-класи проведені проф. В. Ніжанським, С. Прохоровською, С.С. Деркачем і В.В. Ковпаком показали найвищі стандарти роботи з ними.

Учасники семінару відзначили високий професійний рівень проведеного заходу і необхідність проведення таких семінарів частіше.

 

Доцент кафедри акушерства, гінекології
та біотехнології відтворення тварин, Віктор Лакатош

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook