Зимова екзаменаційна сесія, розширення міжнародної співпраці та наукова робота – в центрі уваги ректорату

2 грудня 2019 року
     2 грудня 2019 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. З настанням зими в університеті починається «гаряча» пора – цього тижня завершується навчальний процес і розпочинається заліково-екзаменаційна сесія, захисти дипломних робіт у магістрів другого року навчання і їхні випуски.

     Перед початком засідання ректор проінформував про результати візиту до Університету Вайнштефан-Тріздорф у Німеччині: підписаний п’ятирічний договір про співпрацю, який передбачає продовження академічних обмінів. Договір про видачу подвійних дипломів безстроковий і також продовжує свою дію. На запрошення Станіслава Ніколаєнка німецький візаві Ерік Войе влітку 2020 року відвідає НУБіП. 

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про результати участі делегації університету в форумі за участю інвестиційного банку, де були задекларовані наміри побудувати на базі навчально-дослідного господарства НУБіП «Великоснітинське» сучасний навчальний центр фермерства. Також Сергій Кваша в Запоріжжі взяв участь у засіданні круглого столу, яке було присвячене проблемам фінансування вищої освіті в Україні і запровадженню так званого формульного підходу. За підсумками засідання вченої ради університету розробляються заходи з підвищення якості практик для студентів, завершується оформлення експериментального переліку вибіркових дисциплін для студентів 4-го курсу бакалаврату. На офіційному сайті університету невдовзі пройде традиційне опитування читачів щодо найважливішої події 2019 року. 

  

     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про завершення редакційної роботи над текстом Плану реалізації стратегічної програми розвитку «Голосіївська ініціатива-2020» на наступний рік. 3 грудня о 14-00 пройде нарада з планування на поточний місяць, а 12 грудня Боярська лісова дослідна станція прийматиме виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування

     Голова Студентської організації Олександр Павелко проінформував про підсумки всеукраїнської студентської конференції, присвяченої річниці створення органу студентського самоврядування в НУБіП. Захід став поштовхом для організації та координації зусиль студентів, особливо столичних закладів вищої освіти, щодо вирішення проблемних питань та відстоювання своїх прав. Сьогодні Студорганізація проводить акцію до Дня боротьби зі СНІДом.
     Голова профспілкової організації Ростислав Тарасенко анонсував проведення 11 грудня о 14 годині звітно-виборної конференції профспілкової організації університету та розгляд проекту колективного договору, який буде оприлюднений на офіційному сайті для обговорення днями.
 

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів про формування графіку відпусток на 2020 рік та організацію перевірок дотримання трудової дисципліни в міжкафедральних лабораторіях.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко проінформувала про підготовку до зимової сесії, виготовлення дипломів та організацію випусків. Також була підтримана пропозиція винести на порядок денний наради з планування інформацію декана факультету інформаційних технологій про методологію проходження акредитації за новим порядком.  

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про результати наради проректорів з наукової діяльності, що відбувалася в Харкові. Наразі триває конкурс проектів наукових досліджень на державне фінансування у 2020 році.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук акцентував увагу на домовленостях з Казахським аграрним університетом щодо академічної мобільності та запровадження спільної програми подвійних дипломів. 

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про продовження ремонту вентиляційних систем в корпусах 2, 4, 12, початку закупівлі необхідних матеріалів для заміни вікон на сучасні енергозберігаючі для гуртожитків №6 та 8.

     Завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов доповів про проведення урочистих заходів з нагоди Дня Збройних Сил України

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на проходженні експертизи наукових проектів, акредитації наукових спеціальностей, реєстрації майна університету, державних закупівлях. У навчально-дослідних господарствах перейшли на зимовий період, складається план посівної кампанії та проводить аналіз фінансово-господарської діяльності за цей сезон. Він також нагадав про формування рейтингу діяльності науково-педагогічних працівників, проект якого має надійти до рейтингової комісії до 9 грудня.

 

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – провести необхідні організаційні заходи з проведення екзаменаційної сесії, оприлюднити план реалізації програми «Голосіївська ініціатива-2020» на наступний рік, вивчити досвід організації навчального процесу та профорієнтаційної роботи в закладах вищої освіти Харкова. Валерію Іщенку – доповісти про виконання доручень ректора з ліквідації недоліків у гуртожитку №1. Ігорю Ібатулліну – організувати проведення засідання відділення тваринництва Національної академії аграрних наук, внести пропозиції щодо поліпшення ситуації в Боярській лісовій дослідній станції

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook