Вчителі українських шкіл вивчали сучасні методи моніторингу та оцінки стану грунтів і живлення рослин під егідою агробіологів

29 листопада 2019 року

    Вкотре кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна НУБіП України зібрала вчителів зі всієї України на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Сучасні методи моніторингу та оцінки стану грунтів і живлення сільськогосподарських культур» 27-28 листопада 2019 року у межах плідної співпраці із Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді МОН України.

 

     Агробіологи на чолі із Оксаною Тонхою, деканом агробіологічного факультету, радо зустріли гостей у стінах нашого університету. Олександр Цизь, доцент кафедри овочівництва і закритого грунту, презентував учасникам структуру університету, спеціальності, за якими здійснюється підготовка спеціалістів, особливу увагу приділивши агробіологічному факультету та спеціальностям «Агрономія» і «Садівництво і виноградарство». Відвідавши спільні лабораторії факультету із компаніями «Агроскоп» і «Агрілаб», вчителі переконались у перспективності працевлаштування випускників агробіологічного факультету і їх затребуваності на ринку праці.

     Потім перейшли предметно до теми дискусії. У першу чергу, учасників цікавило питання екологічних проблем у агровиробництві і збереженні грунтів України, що вони обговорили із Оксаною Тонхою, деканом агробіологічного факультету. Наступним питанням для дискусії із Анатолієм Бикіним, завідувачем кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Дущечкіна, став сучасний стан та проблеми в досліджень родючості грунтів.

    Далі слідував теоретично-практичний блок конференції. Спочатку присутні розібрались із методами діагностики живлення рослин і практично діагностували окремі показники родючості грунтів та якості продукції рослинництва за допомогою портативного інструментарію разом із Надією Бордюжею, доцентом кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Дущечкіна. А потім перейшли до глибокого аналізу показників родючості грунтів відповідно до сучасних методів та методик разом із Ніною Бикіною, доцентом кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Дущечкіна, за активної допомоги Ігора Бордюжі, завідувача лабораторії «Методів агрохімічних досліджень і програмування врожайності сільськогосподарських культур», а також Тимура Панчука, аспіранта кафедри. Тут вони дослідили рН грунтового розчину, вміст рухомих форм макроелементів, а також гумусу в різних грунтах.

     

      До того ж, учасники, крім предметної розмови за темою конференції, обговорили проблеми сучасної освіти, взаємозв’язок шкільної та позашкільної освіти із вищою, ризики і проблеми, які виникають перед освітянами в умовах сучасного розвитку України, і намагались знайти шляхи їх вирішення.

Надія Бордюжа,
доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім.О.І.Душечкіна

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook