Студенти-члени гуртка «Підприємець» відвідали Міжнародну виставку ефективних рішень для агробізнесу «AgroComplex ».

31 жовтня 2019 року

31 жовтня 2019 р. студенти магістратури спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» першого року навчання –Зайва Анастасія, Науменко Ольга та Кругловенко Денис – відвідали Міжнародну виставку ефективних рішень для агробізнесу «AgroComplex », яка презентувала комплекс передових технологій для підвищення конкурентоспроможності виробництва відповідно до світових викликів та глобальних змін.

На виставці магістри – члени гуртка «Підприємець»  оглянули такі основні експозиції:

1. Ривок до якості 2019 – експозиція виробників сільськогосподарської техніки України. 

2. IT- corner 2019 –експозиція, яка об’єднала розробників смарт-рішень, цифрових технологій для точного землеробства та програмного забезпечення.

3. AgroEnergyDAY 2019 – експозицію міжнародний біоенергетичних технологій та альтернативної енергетики в агробізнесі.

4. Тепличний бізнес України 2019.

5. Local to Global – експозиція  фермерської та крафтової продукції.

Так як відновлювана енергетика з використанням потенціалу сільського господарства в Україні набирає швидких темпів, то магістри проявили велику зацікавленість у розробленні і впровадженні проектів з виробництва енергії біогазу, завдяки переробці біомаси з органічних, сільськогосподарських та побутових відходів На виставці вони познайомилися з досвідом будівництва у фермерському господарстві компанією Ecodevelop  біогазового комплексу, що працює на відходах цього господарства та кукурудзяному силосі (фото 1).

 

Магістри Кругловенко Денис та Зайва Анастасія ознайомилися з впровадженням проектів з виробництва енергії біогазу.

У рамках виставки Тепличний Бізнес 2019 магістри ознайомилися з досвідом впровадження ефективних технологій та обладнання для тепличного господарства, організацією збуту продукції та маркетингу, просування тепличної продукції на вітчизняний ринок та на експорт, енергоефективності тепличного бізнесу (фото 2).

Фото на згадку перед експозицією «Тепличний бізнес України 2019»

Найбільшою професійною подією на ринку України в сфері цифрових технологій та смарт-рішень для агробізнесу став IT-Corner 2019. Тематичними напрямами цієї експозиції були: навігаційні системи, комплексні системи точного землеробства, дрони різних цільових призначень, автоматизація та контроль сільськогосподарської діяльності та бізнес-процесів, маркування та облік ТМЦ, діджитал-маркетинг.

Значну зацікавленість у магістрів визвала система точного землеробства, яку представляли вчені Національного університету і природокористування України (фото 3).

Презентація системи точного землеробства вченими Національного університету і природокористування України

У рамках цієї експозиції студенти ознайомилися також з: комплексною системою керування агрономією та аграрним підприємством у реальному часі АгроOnline™; IoT платформою «Агроконтроль» для ефективного та прибуткового землеробства за допомогою високих технологій; Soft.Farm –системою планування, обліку та аналізу діяльності господарств, які займаються рослинництвом та тваринництвом; пристроями для вимірювання площі полів Агрометр та системи паралельного водіння АгроТрек від виробника та іншими системами і платформами.

         Інформація, яку отримали студенти під час відвідування Міжнародної виставки ефективних рішень для агробізнесу «AgroComplex » буде корисною при опрацюванні ними бізнес-проектів з дисципліни «Бізнес-планування підприємницької діяльності в АПК», написанні студентських наукових та магістерських робіт.

Іван Коновал

керівник гуртка «Підприємець»

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook