21 ЛИСТОПАДА 1 КУРС 10 ГРУПА РАЗОМ З КУРАТОРОМ ВІДВІДАЛИ ПРЕЗЕНТАЦІЮ НОВОЇ КНИГИ МАКСА КІДРУКА "ДОКИ СВІТЛО НЕЗГАСНЕ НАЗАВЖДИ"

21 листопада 2019, 17:35

Це перший роман автора з доповненою реальністю, який презентували в НУБіП України. Макс Кідрук – український письменник нашого часу, мандрівник та популяризатор науки. Автор перших українських техно-трилерів «Бот» (2012 р.) та «Твердиня» (2013 р.), популярних романів «Жорстоке небо» (2014р.), «Не озирайся і мовчи» (2017 р.) та інших. Два останніх романи «Зазирни у мої сни» (2016р.), «Де немає Бога» (2018р.) входили до короткого списку премії «Книга року ВВС».
Макс Кідрук – один з найвідоміших в Україні молодих письменників. Сучасна молодь зачитується його романами і кожна зустріч автора з публікою стає справжньою подією. Макс народився 1 квітня 1984 року в смт. Володимирець, Рівненська області. Письменник розповідає, що любов до літератури зародилась у нього ще в дитинстві. Батьківська бібліотека, в котрій він проводив багато часу, налічувала 5 тис. книг.

У 2001 році Макс закінчив школу із золотою медаллю, що дало йому змогу з легкістю вступити до Рівненського технічного університету на механіко- енергетичний факультет. Після закінчення ВНЗ, Кідрук перебрався до Києва, де у 2005 році він вступив в аспірантуру КНТУ “КПІ”. Через 2 роки Кідрук виграв грант на навчання у Швеції і став аспірантом Королівського технічного інституту в Стокгольмі. З переїздом до Швеції, Кідрук відкрив для себе Європу. Він відвідав Фінляндію, Норвегію, Францію, Естонію, Італію. Але справжньою мрією майбутнього письменника була подорож до Мексики і він здійснив її. Молодий хлопець був настільки вражений своєю першою мандрівкою за океан, що написав книгу “Мексиканські хроніки”. Літературний дебют Кідрука у 2009 році було відзначено премією “Коронація слова”. Згодом Кідрук відвідав Еквадор, Перу, Чилі, а на острові Пасхи він став першим офіційно зареєстрованим українцем. Мандрівка Південною Америкою надихнула молодого письменника на написання роману “Подорож на Пуп Землі”. Інші “тревел-сторі” Кідрука: 2010 – “Любов і піраньї” (про подорож до Бразилії); 2011 – “Навіжені в Мексиці” та “Навіжені в Перу”; 2014 – “На Зеландію!” (підсумки спільної з Сергієм Притулою одноіменної акції).

Перший справжній успіх. У 2012 році “КСД” видає роман “Бот” – перший український техно-триллер. Вихід “Бота” викликав справжній ажіотаж серед українських читачів: стартувавши на 16 позиції у ТОП-20 книгарні «Є», через 2 тижні роман посів 2 сходинку. Перший наклад книги розійшовся менш ніж за 2 місяці з дати виходу. В рамках промо-туру книги Макс відвідав 30 українських міст. У 2015 році світ побачило продовження історії – “Бот 2. Гуаякільський парадокс”. У своїх романах Кідрук закликає людство не загравати з власною науковою та технологічною могутністю, адже у Всесвіті все ще залишаються таємниці, які нам краще не намагатися розгадати. Восьмою книгою Макса став психо-триллер “Твердиня”, котрий вийшов у видавництві “КСД” у 2013 р. Макс згадує: «На «Твердиню» я витратив 1107 годин: тобто треба півгодини, щоби придумати роман і 1107 годин, щоби написати, хоча впродовж усього часу писання ти не можеш мати натхнення. Як я створюю собі робочий настрій? Хороше питання, але на нього нема відповіді. Я прокидаюся з думкою про те, ЩО я буду писати.». Жорстоке небо. Роман “Жорстоке небо”, виданий у 2014, став другим техно-триллером автора. Містичний факт: Через два місяці після виходу книги в друк у російському аеропорті «Внуково» сталася схожа катастрофа. Під час розгону перед зльотом французький чартерний літак зіштовхнувся зі снігоочисною машиною, після чого повітряне судно зруйнувалося і загорілося. Загинули всі чотири члени екіпажу, серед яких французький бізнесмен Крістоф де Маржері. Цей випадок дуже схожий на авіакатастрофу, котра стається у книзі.
“Небратні” – перша публіцистична книга Макса, написана на замовлення польського видавця і згодом перекладена українською. Дана книга – це актуальне дослідження відносин України та Росії від часів Переяславської ради до сьогодення. Кідрук розвінчує міф про “вікову дружбу” між російським та українським народами та аналізує причини сучасного військового конфлікту.
Наприкінці 2014 року Макс спільно з організацією “Література.РВ” запустив унікальний для України науково-популярний проект. Розповідаючи цікаво про сучасні досягнення науки, Кідрук має на меті зруйнувати стереотип “наука – це нудно”, який часто нав’язують молоді у школах на уроках фізики чи хімії. На сьогоднішній день було проведено вже 20 лекцій.
Надзвичайно було цікаво, розповідь автора надихнула на інтелектуальні роздуми, які неодмінно сповняться, а, що саме найбільше запам’яталось і залишиться назавжди з нами до останнього подиху, це слова Макса: «Дуже багато блискучих письменників та хороших бізнесменів чи політиків не з’явились на світ лише тому, що подивились на себе в дзеркало і сказали: «Я не зможу». Не треба боятись ризикувати, треба побільше мріяти та втілювати свої мрії у життя». Величезне дякуємо за неймовірне натхнення, яке залишиться на все життя. Дякуємо).

Куратор 10 групи 1 курсу
Р. Бокотько,
староста групи Н. Демидюк,
заступник старости групи Є. Казміріді

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook