Делегація від кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука взяла участь в обговоренні проблем застосування земельного законодавства, що відбулося у Касаційному господарському суді Верховного Суду

18 листопада 2019, 15:41

Земельні відносини набули нині в Україні первісного суспільного значення. Тому 15 листопада 2019 р. у Касаційному господарському суді Верховного Суду відбувся круглий стіл на тему «Земельні спори: актуальні питання застосування законодавства та судової практики», який підкреслив належний рівень земельного питання, зокрема щодо земельно-орендних відносин, з огляду на прогнозоване запровадження повноцінного ринку земель, наслідком якого безумовно стане зростання обсягу земельних спорів.

 

Разом із суддями Великої Палати Верховного Суду, Касаційних Господарського та Цивільного Судів Верховного Суду, суддями господарських судів з усіх регіонів нашої країни, представниками наукової громадськості Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського інституту інтелектуальної власності та права Національного університету «Одеська юридична академія» в дискусії взяли участь представники Національного університету біоресурсів і природокористування України – завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права ім. академіка В.З. Янчука, доктор юридичних наук, професор, науковий консультант Верховного Суду В.М. Єрмоленко та професор цієї ж кафедри, доктор юридичних наук, професор О.В. Гафурова.

У ході роботи круглого столу обговорювалися питання, пов’язані з практикою Верховного суду щодо застосування Закону України «Про оренду землі», а також способів захисту прав у справах зі спорів, що виникають із земельних відносин. Особлива увага була приділена аналізу земельно-правових аспектів у рішеннях Європейського Суду з прав людини проти України. Представники нашого університету активно виступили у обговоренні насущних проблем земельного законодавства і судової практики, за що одержали подяку від організаторів заходу.  

 

 

Олена Гафурова,

професор кафедри аграрного, земельного та

екологічного права ім. Акад.В.З. Янчука

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook