Учні гімназії № 172 разом з учителем біології завітали на кафедру мікробіології, вірусології та біотехнології

2 листопада 2019 року

Першого листопада, в день відкритих дверей НУБІП України, кафедра мікробіології, вірусології та біотехнології вітала учнів київської гімназії № 172 (Нивки) та їхнього педагога – учителя вищої категорії Грищенко Ніну Опанасівну.
Завідувач кафедри, професор Мазур Тетяна Василівна та професор Яблонська Оксана Валентинівна розказали гостям принади професії ветеринарного медика, поділилися знаннями щодо можливого працевлаштування та особливостями мікробіологічних досліджень.
Учні Анастасія Гуменюк, Іван Карпенко, Ярослава Шевченко, Володимир Пустоваров, Софія Лавер, Єлизавета Гуменюк, Поліна Ковальова та їхній вчитель біології з цікавістю дізналися про мікробну флору людини, тварин і довкілля, подивилися на вирощені студентами-членами гуртка «Сільськогосподарська мікробіологія» колонії зі змивів рук та побутових предметів.

Тетяна Василівна показала навчальні лабораторії кафедри, її обладнання та розказала про особливості роботи електронного мікроскопа та способи використання автоклава.
Оксана Валентинівна показала, як виглядають мікроорганізми, які знаходяться на митих і немитих руках, на побутових речах, в повітрі та ґрунті, розказала роль нормальної мікрофлори в організмі людини та тварин.


На завершення зустрічі учні та педагоги обмінялися контактами, домовилися про подальшу співпрацю і сфотографувалися на згадку.

О. В. Яблонська
 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook