Студенти спеціальності «Туризм» знайомляться з історичними традиціями Києва

29 жовтня 2019 року

 

 

    Приємно радує погожими днями місяць жовтень, тому, скориставшись теплою нагодою у погоди, студенти першого курсу спеціальності «Туризм» у ході вивчення дисциплін «Історія української культури» та «Історія української державності» відвідали одну із головних культурних і духовних святинь нашого народу, а також славну історичними традиціями місцину – Києво-Печерську лавру.


     Архітектурний ансамбль Києво-Печерської лаври склався протягом майже дев’яти століть та відобразив розвиток культури і духовності, зміну стилістичних напрямків у мистецтві, процес удосконалення інженерних конструкцій. Він органічно пов’язаний з унікальним наддніпрянським ландшафтом і формує силует Києва з боку Дніпра.


   Лавра – немов невеличке окреме містечко в Києві. Тут є кілька різних за величиною храмів, дзвіниця, музеї, алеї та парк, де можна прогулюватися. Тут навіть є кілька крамниць, де можна купити не тільки церковні речі, але й випити напоїв та відвідати солодощів, які готують монахи.
   Найдивніше місце у Лаврі – печери зі святими мощами. Печери стали останнім притулком для усіх, хто жив у них та помер у давні часи. У печерах Лаври знаходиться найбільша кількість похованих святих у світі – 119. Тут є і легендарний Ілля Муромець та той, хто почав написання історії слов’янського народу – монах Нестор-літописець. Є тут і святий Агапій, який, за легендою, писав ікони, які потім зцілювали безнадійно хворих, і, кажуть, якщо зараз ви підійдете до святих мощів і поцілуєте їх, то всі ваші хвороби зціляться.


    У ході екскурсії студенти дізналися багато цікавого й непересічного з історії Лаври і як відвідувачі, і як фахівці. Тисячі людей приїздять сюди, щоб подивитись не тільки на цей дивовижний витвір мистецтва, але й насправді святе місце.

Людмила Лановюк 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook