Студенти факультету ветеринарної медицини виступили експертами на науково-практичній конференції, присвяченій пам`яті Василя Антоновича Нестерводського

26 жовтня 2019 року

Завідувач кафедри конярства і бджільництва, професор Повозніков Микола Гаврилович ініціював проведення наукової конференції у форматі студентської дискусії, присвяченій заснуванню кафедри та її першому завідувачу Василю Антоновичу Нестерводському. Микола Гаврилович запросив представників кількох факультетів до участі в урочистому заході: маркетологів і першокурсників-ветеринарів. Модератором наукової дискусії була доцент кафедри журналістики та мовної комунікації Вероніка Василівна Чекалюк. «Мені пощастило побувати на відкритих заняттях Вероніки Василівни і хочу зазначити, що це педагог-новатор, студенти з великим інтересом беруть участь у запропонованих Веронікою Чекалюк завданнях, зокрема спробувати себе в ролі спікера на міжнародній конференції на професійну тему. Вона вимоглива до студентів, достеменно володіє темою занять, вміє підготувати презентацію та усну доповідь, тримає увагу аудиторії, готова до фахової дискусії. Доцент Чекалюк - це педагог майбутнього», - зазначає проф. Повозніков.

 

Науково-практичну зустріч відкрив урочистою промовою Микола Гаврилович, розповів про здобутки кафедри й вагомий внесок учених минулого й сьогодення в її становлення, презентував студентам перспективи навчання в НУБіП та розпочав конференцію, надавши слово Вероніці Василівні й студентам. Маркетологи запропонували майбутнім лікарям ветеринарної медицини презентації про бджільництво та дослідників галузі, зокрема про В.А. Нестерводського. У відповідь ветеринари продемонстрували свої виступи на тему "Бджільництво". Кожен спікер зацікавив аудиторію і отримав десятки додаткових питань по темі дослідження.

Обговорення тривало протягом дня. Під час кави-брейк у еко-форматі відбулася дегустація продуктів бджільництва: унікальних медів, пилку. Важливо не лише обговорювати тему, а мати нагоду покуштувати та наочно побачити те, про що йдеться.

 

Професор Повозніков запросив студентів на екскурсію володіннями кафедри, розповів про виготовлені В.А. Нестерводським і колегами навчальні експонати, що збереглись до сьогоднішнього дня й зберігаються у музеї нинішнього четвертого навчального корпусу університету; показав сучасні аудиторії та лабораторію для проведення занять з бджільництва. Гості змогли поспілкуватися з відомим ученим Броварськии Валерієм Дмитровичем.

Наукова зустріч тривала до вечора, студенти заохоченні цим заходом, залучили своїх колег з інших груп, а Микола Гаврилович невтомно проводив екскурсії та наукові батли. Цей день обов'язково запам’ятається науковцям кафедри і студентам факультету ветеринарної медицини та може стати початком доброї науково-практичної традиції.  

Статтю підготували студенти гуртка «Юний журналіст» під керівництвом доцента Вероніки Василівни Чекалюк

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook