КАФЕДРА КУЛЬТУРОЛОГІЇ ДОЛУЧИЛАСЯ ДО ВРУЧЕННЯ ПОГОНІВ МОЛОДШОГО ОФІЦЕРА

12 жовтня 2019, 10:00
НУБіП

  Напередодні Дня захисника України і свята захисниці українського козацтва  Покрови Пресвятої Богородиці  свої перші офіцерські погони – молодших лейтенантів запасу -  отримали студенти, які пройшли навчання на кафедрі військової підготовки НУБіП.

 

 

«Серед них не тільки наші студенти, але і їхні ровесники з відокремлених підрозділів університету – Бережанського і Ніжинського агротехнічних інститутів, а також Уманського національного університету садівництва і Білоцерківського НАУ»,- говорить завідувач кафедри полковник Анатолій Есаулов. Всі вони пройшли і теоретичний курс, і польовий вишкіл на полігонах, тобто стали справжніми офіцерами, прийняли присягу на вірність українському народу.

 

 

І от, нарешті, фінальна частина – вручення погонів. І новоспечених офіцерів, і батьків, друзів, коханих, які завітали на урочистості з цього приводу, від імені ректора університету завітав проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, священик Української православної церкви отець Юрій Бойко, випускник кафедри, офіцер з бойовим досвідом в АТО майор Максименко.

 

 

Кафедра культурології, як звичайно, долучилася до вітань і підготовкою сценарію, і ведучими свята, і пісенним дійством.

 

«Віками право жити здобувала

Твоя, Вкраїно, непоборна рать:

Солдати, сивочолі генерали

І ті, що обелісками стоять.

Яка в серцях повинна бути віра,

Щоб не прийшло потому каяття.

Як совість, непорушна честь мундира,

Честь офіцера вища за життя», -

 

саме такі словами із пісні «Офіцери – сини України» взяв за душу присутніх заслужений артист України доцент кафедри культурології Віктор Кавун, з прем'єрною для себе піснею в обробці доцента кафедри культурології заслуженого артиста України Романа Рудого «На бабурці» про дівчат, які рятували козаків після бою, у пісенному слові згадав чоловічий вокальний ансамбль «Амеро» під керівництвом старшого викладача кафедри культурології Сергія Дудка, «Співаймо разом» - закликала присутніх солістка мистецької студії «Сім сходинок» під керівництвом Романа Рудого Світлана Хандожинська.

 

 

Вітаємо синів України, які стали офіцерами !

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook