Кохання і таємниці: духовно-історична спадщина маленького села на Чернігівщині

21 жовтня 2019, 9:37

Граф Олексій Розумовський — найбільший в історії лобіст українських інтересів при царському дворі та донька Петра І царівна Лизавета таємно обвінчалися на Чернігівщині.

За ініціативи декана професора Василя Дмитровича Шинкарука дружній колектив гуманітарно-педагогічного факультету отримав нагоду провести неймовірний вікенд подорожуючи Чернігівщиною, одним із знакових історичних об’єктів, котрі ми відвідали був «храм кохання» імператриці, - ділиться враженнями від мандрівки Вероніка Чекалюк - доцент кафедри журналістики та мовної комунікації.

 

 

 

Історичний собор Різдва Богородиці створений за проектом Растреллі архітекторами І.Григоровичем-Барським та А.Квасовим, вважався однією з найкращих архітектурних споруд Російської імперії. Його будівництво ініціювала родина Розумовських. Храм - архітектурний шедевр. Туристи знають, що тут донька Петра Першого - Єлизавета таємно побралася з коханим. Можливо, саме для цього весілля і збудували Собор Різдва Пресвятої Богородиці на батьківщині Розумовського.

 

Любіть свою Україну, відкривайте її красу та багатогранну історію... 

Текст підготували студенти
гуртка «Юний журналіст» 1 курс НУБіП

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook