Через людську недбалість горіла лісова підстилка

20 жовтня 2019 року

Через людську недбалість в лісовому масиві Богунського лісництва у кварталі 82 виникла лісова пожежа ­ -горіла лісова підстилка. Протягом декількох днів лісова охорона лісництва направляла всі сили на локалізацію пожежі, а вчора долучилися до припинення вогняного лиха працівники адміністрації лісгоспу. Вогонь знищив близько 0.1 га лісової підстилки.

Громадяни навіть не розуміють чи не хочуть розуміти, що випалюючи суху траву чи кидаючи недопалок у лісі і коли починає горіти лісова підстилка, дерева отримують опіки кореневої шийки та з часом починають гнити, на них заселяються шкідники, вони менш стійкі до несприятливих погодних умов і починають хворіти і гинуть. А врешті-решт ­ це є початком горіння лісу.

Дуже прикро, що наше населення зовсім байдуже до природи, не кажучи про розуміння і повагу до праці лісівника! Лісопожежні автомобілі підприємства приїхавши до водойми, щоб набрати води від групи відпочиваючих почули тільки образи та виклики: «Це ви не води набрати приїхали, а злити відходи. Який ліс тушити, хай горить той ліс». Невже праця лісівників, яка була направлена на припинення лиха, яке могло набрати масштабного значення не заслуговує не тільки підтримки та допомоги, а й поваги!

Вчасне виявлення лісовою охороною лісництва загоряння та згуртована праця лісівників допомогла припинити загоряння та розповсюдження вогню на сам ліс. Бережімо нашу природу спільно!

Прес-служба ДП "Житомирський лісгосп"

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook