Долучаємось до театрального життя Києва

7 жовтня 2019, 13:38

          Я, разом з іншими студентами нашого факультету, із задоволенням відвідала виставу у Національному академічному театрі імені Івана Франка. Організували цей захід викладачі кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві (куратори Мельник Вікторія Вікторівна, Базиволяк Світлана Михайлівна і Богданова Наталія Василівна). Так як у театрі  я побувала вперше, мене приємно  вразила  споруда  самого театру  та територія навколо нього. Пощастило сфотографуватися на фоні пам’ятника засновнику театру Гната Юри в ролі Швейка. Зробили ми світлини і біля скульптури одного із головних героїв легендарного художнього комедійного фільму «За двома зайцями» - Миколи Яковченка.

Слід відмітити, що автори проекту будівлі театру у стилістиці історизму – архітектори Г. Шлейфер та Е. Брадтман. Інтерєри закладу пишно оздоблені  ліпленням та архітектурними деталями в дусі бароко та рококо.

У театрі глядачам була представлена нова вистава «Верба» за мотивами драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки. Ця вистава оригінально представлена відомим кіно-театральним режисером Сергієм Маслобойщиковим. Оскільки за грою акторів на театральній сцені я спостерігала вперше, мене «до мурах» вражав їх виступ. Відчувала усі емоції, переживання виконавців ролей. Головну героїню «Мавку» зіграла актриса Христина Федорак. До кінця вистави хвилювалася за долю героїв. Сум,  радість, хвилювання, а особливо кохання головних героїв, одне до одного, справило на глядачів велике враження.

 

Я раджу усім, хоч раз у своєму житі, відвідати визначну пам’ятку архітектури – Національний академічний театр імені Івана Франка. Ознайомитися з культурою театрального  мистецтва. Долучитись до української історії,  пісні, побуту та традицій, які вміло висвітлюються у театральних п’єсах.

 

Долучитись до театрального мистецтва Києва я змогла завдяки тому, що навчаюсь у столиці – у провідному вищому навчальному закладі аграрної освіти за спеціальністю, яка у майбутньому забезпечить мій життєвий успіх!

 

Вікторія Якобчук,

студентка 1 курсу скороченого

терміну навчання

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook