Представлення НУБіП України та факультету харчових технологій на відкритті МАН у Вінницькій області

28 вересня 2019 року
м. Вінниця

 28 вересня 2019 у м. Вінниці відбулося відкриття роботи Вінницького територіального відділення Малої Академії наук України. У зібранні приймало участь представники Департаменту освіти та науки Вінницької облдержадміністрації, Вінницької міської ради, 22 районів Вінницької області, 4 міст: Бару, Козятина, Жмеринки та Ладижина, 14 загально-освітніх шкіл м.Вінниці, 24 наукових товариств учнів Вінницької області. Основний контингент учасників складали учні середніх шкіл, їх батьки та вчителі. 

На 1 етапі зібрання відбулися виступи представників вищих навчальних закладів м. Вінниці, а саме технічного, медичного, педагогічного, аграрного, торгівельно-економічного, Донецького державного університету та Національного університету біоресурсів і природокористування України. Наш університет представляв д.т.н., професор Паламарчук Ігор Павлович, який очолює у Вінницькому МАН секцію науково-технічної творчості. 

   У своєму виступі Паламарчук І.П. докладно представив структуру, основні здобутки та тенденції розвитку центрального аграрного навчального закладу України, що входить у 6 найкращих ВНЗ України та у 200 найкращих навчальних закладів світу. Особливу увагу у доповіді було приділено новим спеціальностям та навчально-освітнім програмам, за якими НУБіП отримав ліцензію на навчання, умовам вступу до ВНЗ та підготовчих курсів, особливостям навчання та побуту студентів, широким можливостям, які надаються у НУБіП для проходження закордонної практики, обміну студентів між провідними ВНЗ Європи, отримання подвійних дипломів. Як представник факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Паламарчук І.П. детально розповів про спеціальності та навчально-освітні програми, за якими провадиться навчання на факультеті, про функціонування аспірантури та докторантури, відкриття та успішну роботу спеціалізованої вченої ради за процесами, обладнанням та технологіями харчових, фармацевтичних та мікробіологічних виробництв, взагалі про розвиток науки на факультеті та в університеті у цілому. Зокрема, детально представлені перспективи розвитку таких програм підготовки студентів, як технологія продуктів харчування оздоровчого призначення; технологічна експертиза, якість та безпечність харчових продуктів; ресторанні технології на бакалавраті; а також нутріціологія у магістратурі. Представникам середніх закладів освіти Вінницької області була подана інформація про ефективність проходження консультаційно- підготовчих курсів на базі НУБіП України.

   На 2 етапі зібрання близько 300 учнів-членів МАН були розподілені по 40 наукових секціях, на яких навчаються за такими напрямами як механіка, біологія,хімія, ботаніка, екологія, психологія, лісове господарство, агрономія, генетика, селекція, філологічні та технічні науки, приладобудування, фізика, математика тощо. Усі названі напрями можуть бути реалізовані при майбутньому навчанні у НУБіП України, що було доведено у своїй доповіді Паламарчуком І.П.

Після зібрання Паламарчук І.П. прийняв участь у обговоренні наданої інформації особисто із зацікавленими особами, зокрема, з директором Барського ліцею-інтернату, Хілінською Людмилою Валентинівною, з провідним викладачем Подільського ліцею по роботі з обдарованою молоддю, Липовим Ігорем Григоровичем, керівником відділу науково-технічної творчості школярів у м. Ладижині, Герасимовим Олександром Олексійовичем, школярами Кіпром Артемом та Максимом, Андрійцем Олександром, Лапинським Денисом з м. Ладижина. За результатами бесіди були окреслені напрями більш тісної та плідної співпраці.
 
Професор кафедри процесів і переробки продукції АПК

 

Паламарчук Ігор Павлович
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook