Екологічний тур «Одеса-Вілкове-Українська Венеція»

30 вересня 2019 року
«Одеса-Вілкове-Українська Венеція»

Екологічний тур

«Одеса-Вілкове-Українська Венеція»

 

З метою ознайомлення з Дунайським біосферним заповідником та водними екосистемами був організований екологічний тур для студентів-екологів під назвою «Одеса-Вілкове-Українська Венеція», який тривав з 20 по 23 вересня 2019 року. В турі взяли участь студенти ОС «Магістр» зі спеціальності 101 «екологія»: Анна Ковпак, Наталія Савчук, Ольга Миронюк, Олена Пилипенко, Анна Слободян, Аліса Денисенко, Максим Гречанюк, Іван Волкогон. Програма туру охоплювала подорож від Одеси, через мальовничі плавні Дунайського біосферного заповідника, до «Української Венеції» - казкового містечка Вілкове.

 

 

Перший день розпочався з ознайомлення містечка Вілкове, яке ще називають «містом на єриках» і українською Венецією. Його унікальність і своєрідність пов’язані з розташованими там Кілійською дельтою, наймолодшою і найдинамічнішою ділянкою однієї з найбільших у світі дельт, дунайської, а також великими прісноводними водоймами – лиманами. Під час водної екскурсії на дерев’яному катері «Лебединка» дельтою Дунаю, студенти побачили різноманітні й наземні екосистеми. Також, студенти-екологи завітали на острів «Полуденний», де безпосередньо річка Дунай впадає у Чорне море, це місце на якому розпочинається відлік річки Дунаю і відповідно там розташований символ - «0 км». Прогулюючись на цьому острові, по дикому морському узбережжі, ми змогли побачити унікальні види флори та фауни, спостерігати за птахами, які живуть на території заповідника. Наступний день туру продовжили вивченням екологічного стану морського узбережжя території міста Одеси. Також відвідали екскурсію «Таємниці підземної Одеси», під час якої пройшлися мережею підземних ходів та лабіринтів під Одесою, побачили будівельний камінь – ракушняк – «понтичний» вапняк, який використовувався для забудови міста, а також карстові і дилатансійної печери.

 

 

 

 

 

 

Хочу подякувати колективу студентів, що прийняли участь в турі за їх чудовий й позитивний настрій під час водних та наземних прогулянок, а також за незабутні емоції та активний відпочинок.

 

Віта Строкаль

доцент кафедри екології агросфери

та екологічного контролю НУБіП України

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook