Якість навчання в полі зору керівництва факультету ветеринарної медицини

26 вересня 2019 року
Початок осіннього навчального семестру на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України розпочато із загальних зборів студентів та наставників академічних груп 1-3 курсів, які відбулися на минулому тижні (16-20 вересня 2019 р.). 

Основне питання, яке обговорювалось на зборах – це якість навчання. Були також розглянуті питання організації навчального процесу в НУБіП України, і зокрема, на факультеті ветеринарної медицини. Також розглядались питання результатів літньої заліково-екзаменаційної сесії студентів 1-3 курсів спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», своєчасної ліквідації академічної заборгованості, практичної підготовки, визначення рейтингу студентів, правил нарахування додаткових балів та призначення академічних і соціальних стипендій, правил проживання та поведінки у навчальних корпусах університету та гуртожитку №6. Участь у зборах прийняли декан факультету Микола Цвіліховський та його заступники Василь ДаніловСергій ДеркачЮрій Жук, а також голова студентської організації факультету Анастасія Сизоненко і голова студентського профбюро Оксана Захарова.

У своєму виступі декан факультету Микола Цвіліховський акцентував увагу на підвищенні якості навчального процесу, відвідуванні занять, удосконаленні існуючих і розробці нових навчальних програм, адаптованих до Європейських стандартів. Він зупинився на тих викликах, які постають перед випускниками галузі «Ветеринарна медицина»По-перше – це введення з 2020 року зовнішнього незалежного оцінювання знань (ЗНО) з дисципліни «Іноземна мова» для випускників бакалавратури, і на це вже є відповідний наказ Міністерства освіти і науки України. Вразі його не здачі випускники бакалавратури не зможуть вступити на освітній ступінь «Магістр» і продовжити навчання для отримання диплома з кваліфікацією «Лікар ветеринарної медицини»По-друге – це запровадження з 2020 року для випускників певних галузей знань, в тому числі і для галузі «Ветеринарна медицина» ЄДКІ (єдиного державного кваліфікаційного іспиту) (постанова Кабінету Міністрів України від 10 травня 2018 р. №354.) І тому, студентам потрібно це пам’ятати і готовитись до цих випробувань. Тільки систематичне якісне навчання, старанна праця, самовіддача дасть можливість успішно пройти дані випробування.

Заступник декана Василь Данілов детально проаналізував результати літньої заліково-екзаменаційної сесії студентів 2-3 курсів спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» і зазначив, що для покращення результатів успішності є усі умови й підстави. Перш за все, це регулярне відвідування занять і щоденна наполеглива праця, як під час лекційних, лабораторних занять, так і в позаурочний час. Він відмітив, що частина студентів без поважних причин пропускають заняття, не вчасно їх відпрацьовують, байдуже ставлять до навчального процесу. Звичайно, з такими студентами прийшлось розпрощатись. Також обговорювалось питання організації практичної підготовки на базі навчально-дослідних господарств НУБіП України та базах практичної підготовки кафедр факультету. 

Сергій Деркач, заступник декана, у своєму виступі нагадав усім присутнім про «Клятву студента», яку вони приймали в перший день навчання і закликав її дотримуватись. Також він детально зупинився на призначенні академічних та соціальних стипендій для певних категорій студентів, визначення рейтингу студента та нарахування додаткових балів, правилах поведінки у навчальних корпусах університету та гуртожитку. Сергій Деркач ознайомив студентів усіх курсів із проведенням культурно-масових та спортивно-масових заходів у осінньому семестрі 2019/2020 навчального року.

Голова студентської організації факультету Анастасія Сизоненко та голова профбюро студентів Оксана Захарова інформували студентів про структуру та основні завдання, які покладаються на органи студентського самоврядування і закликали активних і творчих студентів приєднуватись до їхнього колективу. 

Студенти задали ряд запитань керівництву факультету, на що були дані вичерпні відповіді. 


Василь Данілов, Сергій Деркач, Юрій Жук,
заступники декана

(Взято з центрального сайту університету)

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook