Екскурсія в обсерваторію

21 вересня 2019, 11:52

 У суботу, 21 вересня, в Головній астрономічній обсерваторії НАН України відзнaчали День телескопа.

Студенти першого курсу 3 групи зі своїм куратором Євгенією Вікторівною Кривов"яз відвідали цей захід.

  

На початку заходу студенти познайомилися із завідувачем лабораторії методологічного та інформаційного забезпечення освіти і науки астрономічної (МІЗОН-А) ГАО НАН України, а також засновником даного заходу Іваном Павловичем Крячко.

Іван Павлович більш детально розповів, про «День телескопа», участь у конкурсі, який організовує вже вдруге у своїй історії Міжнародний астрономічний союз (МАС). Цього разу учасникам проекту, присвяченого 100-річчю з часу заснування МАС, пропонується надати імена системам, що містить одну зорю і одну планету, при цьому кожній країні виділяється власна система. Конкурс триває з 01.08.2019 по 30.08.2019, залишилося не так багато часу, тому поспішайте.

Згодом відбулися виступи Олександра Велеся (старший науковий співробітник ГАО) та Юліани Кузнєцової з науково-популярними лекціями про телескопи, а також міфи, спрощення та забобони в астрономії, під час яких кожен дізнався для себе щось нове. Наприклад, про види найсучасніших телескопів та чорні діри, які насправді не настільки страшні як це виглядає в популярних роликах, фільмах та в уяві багатьох людей.

Також студенти відвідали екскурсії в «Музей історії ГАО», павільйоні демонстраційного телескопа. Студенти мали змогу побачити на власні очі телескопи Ернеста Гуртовенка та А3Т2 та виставку аматорських телескопів.

На жаль, через погодні умови студентам не вдалося взяти участь в астрономічних спостереження, але не зважаючи на це, всі бажаючі мають можливість поспостерігати за зорям небом у клубі «Астрополіс», який знаходиться при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Коваленко Віта,
студентка першого курсу скороченого терміну навчання

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook