Чому землевпорядники-бакалаври інших університетів обирають магістратуру в НУБіП?

16 липня 2019, 10:15

    Нікому не секрет, що ключовими факторами, які впливають на вибір навчального закладу є його престижність, якість освітнього процесу, авторитетність факультету, компетентність науково-педагогічних працівників, рівень працевлаштування випускників, можливість поєднання навчального процесу та роботи, місце розташування навчального закладу та інше.

    Географія студентів магістрів на факультеті землевпорядкування різноманітна. У Нас навчаються випускники із багатьох ВНЗ та регіонів України, в тому числі Київського національного університету ім. Шевченка, Національного авіаційного університету, Київського національного університету будівництва та архітектури та інших ВНЗ.

    На престижність навчального закладу або профільного факультету впливає багато аспектів, серед них історія розвитку, статус, міжнародні зв`язки, визначні особистості, рейтингові опитування тощо. Ось для прикладу: НУБіП входить до ТОП-10 кращих вишів України, має статуc науково-дослідницього університету, тісно співпацює із багатьма навчальними закладами близького та далекого зарубіжжя. Що до факультету землевпорядкування, то він є найпотужнішим в Україні, який забезпечує підготовку за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій». За результатами вступної кампанії 2019 року він перший в Україні по кількості бюджетних місць (40 місць), найвищим середнім конкурсним балом (найнижчий бал зарахування на бюджет склав 163,343).
     Якість освітнього процесу на факультету землевпорядкування, як і вцілому в університеті, стоїть на першому місці, що стало результатом якісної роботи адміністрації університету за такими основними напрямами роботи, як подалання нестатутних відносин, постійний моніторинг роботи НПП за критеріаями визначини законом «Про освіту», залучення передових експертів галузі до навчального процесу, створення Ради роботодавцій при факультеті, систематичне опитування студентів та випускників про якість начального процесу. У підтвердження цього, біля 95 відсотків наших випускників ОС «бакалавр» йдуть до очної магістратури.

    Окрім цього, у результаті тісної співпраці факультету землевпорядкування, Ради роботодавців, громадських організацій у сфері геодезії та землеустрою (Земельна спілка, Асоціація фахівців землеустрою України), членами якої є більшість НПП, вдається формувати передовий досвід та знання у сфері земельних відносин, землеустрою, геодезії. Факультет землевпорядкування НУБіП став центром землевпорної науки, освіти та виробництва в Україні. Саме тому, компетентність науково-педагогічних працівників не викликає сумнівів.


     Чого варті тільки ключові фігури факультету: декан, заступник голови громадської організації «Асоціація фахівців землеустрою України», д.е.н. Євсюков Тарас, завідувач кафедри управління земельними ресурсами, почесний землевпорядник України, голова спеціалізованої вченої ради із захисту докторських дисертацій, член кваліфікаційної комісії із сертифікаіцї інженерів-землевпорядників та геодезистів, д.е.н. Дорош Ольга; заступник декана із наукової роботи, завідувач кафедри геодезії та картографії, голова науково-технічної ради факультету, член експерної ради МОН із атестації наукових кадрів, д.г.н. Ковальчук Іван; завідувач кафедри землевпорядного проектування, передовий експерт із розвитку земельних відносин в Україні, член кваліфікаційної комісії із сертифікації оцінювачів із експерної грошової оцінки земель, один із найупізнаваніших землевпорядників України, д.е.н. Мартин Андрій, завідувач кафедри земельного кадастру, член кваліфікаційної комісії із сертифікації оцінювачів із експерної грошової оцінки земель, людина із колосальним досвідом роботи на державній службі, д.е.н. Заяць Віктор, завідувач кафедри геоінформатики та аерокосмічних досліджень Землі, знаний не тільки в Україні, а й далеко за її межами, фахівець із геоінформатики та ГІС технологій, д.т.н. Кохан Світлана.



    Рівень працевлаштування випускників магістратури стоїть на постійному контролі. Переважна частина магістрів, які навчаються вже працевлаштовані за фахом, що стає можливим завдяки зручному графіку навчального процесу та спільної роботи адміністрації факультету із радою роботодавців. Переважна більшість студентів працюють у приватних фірмах землевпорядного чи геодезичного профілю, органах державної влади та місцевого самоврядування, найпопулярнішими з них є органи Держгеокадастру.



    Місце розташування факультету землевпорядкування сприяє повноцінному розвитку студентів у всіх аспектах: культурному, фізичному, громадському тощо. Факультет розташований у серці Голосіївського райому міста Києва, недалеко біля Голосіївського парку ім. М. Рильського, який є частиною «Національного природного парку «Голосіївський». Навчальний корпус 6, у якому розміщений факультет землевпорядкування, перебуває у 5-ти хвилинній пішохідній доступності до м. Васильківська та студентського гуртожитку № 4, у якому проживають іногородні студенти факультету землевпорядкування.



    У вищесказаному вирішили пересвідчитись випускники бакалаврату Житомирського національного агроекологічного університету спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».



    Організації зустрічі сприяли завідувач кафедри, професорка Ольга Дорош, доцент Євген Бутенко, та зі сторони Житомирського вишу – доцент кафедри геодезії та землеустрою Анатолій Кудрик.

    Впродовж зустрічі абітурієнти відвідали та ознайомились із структурою факультету землевпорядкування та його музеєм. Окрім цього, вони здійснили прогулянку мальовничими місцями Голосієва, а саме: Національним природним парком «Голосіївський», ботанічним садом Національного університету біоресурсів і природокористування України, який останніми роками перетворився на «мекку» відпочинку студентів, викладачів та гостей університету.
     Також не оминули й приймальну комісію НУБіП України, де мали можливість, з перших уст, отримати інформацію про особливості вступу до магістратури у 2019 році.

    Попри неймовірну спеку та насичений день, захід пройшов успішно. Випускники Житомирського національного агроекологічного університету, адміністрація факультету, НПП кафедр обговорили всі важливі питання вступу та особливості навчання на факультеті землевпорядкування НУБіП України за круглим столом.

     Цьогорічь на факультет землевпорядкування до лав магістратури очікується «гаряча» вступна компанія із серйозною конкуренцією до 3 студентів на місце. Тим часом, до початку вступних іспитів залишились лічені дні й все менше часу для підготовки. Тому, Ми щиро зичимо вступникам успіхів та чекаємо на них у великій родині студентів НУБіП України!

Григорій Колісник,
старший викладач кафедри управління земельним ресурсами

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook