Факультет землевпорядкування поглиблює співпрацю з Вроцлавським природничим університетом

11 липня 2019 року
     Останніми роками співпраця між НУБіП та Вроцлавським природничим університетом продовжує поглиблюватися і урізноманітнюватися. Особливо це помітно на факультеті землевпорядкування, де тривають обміни між провідними викладачами за програмою Erasmus+, організовуються та проводяться спільні круглі столи і наукові конференції, викладачі та студенти беруть участь у стипендіальних програмах, виконується підготовка сумісних наукових проектів тощо. Серед молодих міжнародно-активних колег і доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Антон Кошель, який нещодавно повернувся з Вроцлава після місячного стажування та поділився враженями.

     Це стажування стало можливим завдяки стипендіальній програмі Вроцлавського природничого університету (Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu) імені професора Станіслава Толпи. Університетським підрозділом для проходження стажування був факультет екології та геодезії (Wydział Inżynierii Kształtowania Środowiska i Geodezji), керівником був доктор Ольгерд Кемп з кафедри просторового менеджменту. 

     Програма передбачала роботу зі студентами магістратури. Зокрема, я проводив їхнє консультування при підготовці магістерських робіт, а також при прийнятті проектних землевпорядних рішень.
     Одним з головних завдань було налагодження співпраці з Центром геодезичної і картографічної документації у місті Вроцлав (Zarząd Geodezji, Kartografii i Katastru Miejskiego we Wrocławiu) в контексті вивчення ролі кадастру в управлінні нерухомістю, складу геодезичної інформації, яка збирається і вноситься в кадастр нерухомості міста Вроцлав, робота з реєстром цін і вартостей, як основного джерела даних щодо цін на нерухомість в Польщі.
     Під час наукового стажування ознайомився з роботою Архітектурного бюро, залучався до робіт з просторового планування території, проектування об’єктів природоохоронного та рекреаційного призначення.

 

 

     Оскільки стажування припало на червень – розпал екзаменаційної і залікової кампанії, то вдалося познайомитися з процесом приймання іспитів на кафедрі просторового менеджменту факультету екології та геодезії. Підсумовуючи проведені заходи, опрацьовані магістерські та інші науково-дослідні роботи, приємно відмітити, що студенти факультету землевпорядкування НУБіП у порівняні з їхніми польськими колегами мають такий же високий рівень фахової підготовки, вміють успішно справлятися з поставленими здачами.

 

 

     На завершення хотілося б висловити щиру подяку за підтримку в організації та проведенні стажування декану факультету землевпорядкування Тарасу Євсюкову, завідувачу кафедри землевпорядного проектування Андрію Мартину, завідувачу кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Світлана Кохан, а також польським колегам доктору Ольгерду Кемпі та доктору Рішарду Новаку.

Антон Кошель,
доцент кафедри геоінформатики і
аерокосмічних досліджень Землі
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook