Євген Луга: обираю професію енергетика та впевнений, що саме в НУБіП опаную її якнайкраще!

27 червня 2019 року

Випускник Мотовилівської ЗОШ I-II ім. І.М. Мороза, що знаходиться у Фастівському районі Київської області Євген Луга вирішив стати студентом ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. До такого рішення його підштовхнуло не тільки затребуваність кваліфікації інженера-енергетика на сучасному ринку праці, але і спілкування з доцентом кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій, д.т.н. Іваном Радько.

 

Розкажи, будь ласка, про себе…

— Мене звати Євген Луга, я випускник одинадцятого класу Мотовилівської ЗОШ I-II ім. І.М. Мороза Фастівського району Київської області. Завжди брав активну участь у житті школи. Мені подобалися точні науки, а тому майбутню професію хочу отримати з технічної спеціальності.

 

Чим серед технічних спеціальностей тебе привабила саме електроенергетика?

— Останнім часом все частіше наштовхувався на різних сайтах та соціальних мережах на статі про альтернативні види енергії і важливість переходу до їх використання, тому сам почав дуже цікавитись цим питанням. Хочу не тільки отримати диплом в ці галузі, але і фундаментальні знання у питаннях генерації електричної енергії на об’єктах традиційної та відновлювальної енергетики, керування режимами роботи енергосистем, розподілу електричної енергії та електропостачання, проектування об’єктів електроенергетики. Вважаю, що саме у НУБіП зможу здобуту все те, що допоможе мені реалізувати себе в подальшому в професії, адже це один з кращих вузів столиці.

 

А які предмети були твоїми улюбленими у школі? Адже спеціальність "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" вимагає досить ґрунтовних знань із точних дисциплін?

— Моїми улюбленими предметами були мабуть математика, фізика та інформатика. Хоча історія, для прикладу, мене також захоплює.

 

Як саме ти дізнався про університет?

— В першу чергу від друзів, які вже є студентами, далі зайшов на офіційний сайт, поцікавився які є спеціальності. Був приємно здивований також організацією студентського дозвілля. Зрозумів, що в університетів проводиться багато спортивних заходів, що мені до душі. Компактне студмістечко, тому можна буде ходити на пари пішки. Тут і спортзал і стадіон і навіть свій ботанічний сад…

 

Вже думав які спортивні заняття будеш відвідувати?

— Звичайно футбол! Але думаю і ще щось спробувати. Однозначно буду брати участь у різних студентських змаганнях.

 

Чого очікуєш від навчання в університеті?

— Знати нових друзів, отримати теоретичні знання, практичні навики та досвід щоб стати кваліфікованим спеціалістом. Чув що можна проти практику за спеціальністю за кордоном, тому надіюсь, що мені це також вдасться.

 

Іван Радько,

доцент кафедри електротехніки,

електромеханіка та електротехнологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook