ТУРКМЕНСЬКІ КРАСЕНІ В УКРАЇНІ

14 червня 2019, 0:56

      На теренах Пирятинського району існує невелике приватне племінне господарство де діяльність людей, відданих ахалтекінській породі, допомагає зберегти її чистоту.

       Хазяїн цього господарства, шановний Батир, запросив нас познайомитися  з його підопічними і допомогти у фотосесії коней. І це було вражаюче. Рухи ахалтекінця дуже гнучкі и еластичні. Його пружний крок, м’яка рись і потужний галоп зручні вершникам навіть без сідла. Вони мають палкий і енергійний темперамент.

    Туркмени кажуть, що справжній ахалтекінець має бути швидким, як ягуар, гнучкий, як змія і мати погляд орла.  Погляньте на очі східного коня, на погляд цього красеня жеребця по кличці Кадалик, який належить до однієї із видатних ліній – лінії Кір Сакара. Цей погляд важко забути, він вражає.

      Показали нам представника ізабеллової масті, масті – якою захоплюється увесь світ.

          Ось він тут, в Україні. Не треба їхати і шукати за кордоном ахалтекінця ізабеллової масті.

      Про кожного свого вихованця пан Батир розповідав щось цікаве, бо з малечку йде підготовка до міжнародних виставок. До Німеччини, на чемпіонат Європи серед ахалтекінської породи виїжджали два рази, і є своя чемпіонка Європи серед кобил двох років, кобила по кличці Ай-пері.

    Так відбулося перше цікаве знайомство з представниками однієї з най давнішньої породи. Отримали запрошення на прогулянку верхи.

Кафедра конярства і бджільництва – Юсюк Тетяна, бакалавр факультету ТВБ Гогота Юлія.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook