Практика фахової аглійської мови на міжнародній агропромисловій виставці «АГРО-2019» для студентів-інженерів та агробіологів

11 червня 2019 року
     НУБіП України – це заклад вищої освіти, в якому велика увага приділяється оснащенню лабораторій як з метою формування вузькопрофільних фахових умінь, так і задля розвитку загальних міжпрофесійних компетенцій. Зокрема, сьогодні актуалізується вивчення реальних об'єктівпід час здійснення навчального процесу з опанування англійської мови за професійним спрямуванням завдяки всьому необхідному оснащенню, яке є в розпорядженні Університету (наприклад, зразків сучасного обладнання – спільного фонду факультетів конструювання та дизайну і механіко-технологічного).

     Вивчення експонатів лабораторій НУБіП України (як наочності для входження в іншомовне середовище) доцільно закріплювати й у позааудиторний час. У зв'язку з цим довгоочікуваною подією в житті кожного майбутнього технолога з агрономії або інженера-механіка є щорічне представлення досягнень їх галузей знань на відповідних виставках, де є змога закріпити практичне ознайомлення з новітніми технологіями та виставковими зразками і поза межами Alma Mater.

 

 

 

 

     ХХХI Міжнародна агропромислова виставка"АГРО-2019" (НВЦ, м. Київ, 4–7 червня 2019 р.) у котрий раз не залишила байдужими студентів технічних та агробіологічних спеціальностей. За сприяння декана гуманітарно-педагогічного факультету В. Д. Шинкарука та під керівництвом доцентів кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей О. Г. Пономаренко, С. В. Мудрої та асистента Т. М. Вознюк майбутні дизайнери агротехніки та технологи з агрономії і цього року мали змогу імплантувати отримані в аудиторіях іншомовні знання про деталі та пристрої на виставкових зразках найголовнішої для них зони – "ExpoAgroTech – сільськогосподарська техніка, обладнання і запасні частини" та взяти участь у тематичному фестивалі по експозиції легкових та комерційних авто "AgroAutoShow".

     Результатом екскурсії стала підготовка доповідей англійською мовою про кращі експонати з власними фотозвітами та розробка діалогів-обговорення побаченого із застосуванням фахової англійської лексики. Сподіваємося, що зацікавленість термінами для опису окремих видів агрообладнання також спонукатиме кожного відвідувача з числа студентів технічних та агробіологічних спеціальностей до укладання відповідного термінологічного фахового словника практичної англомовної лексики активного вжитку та зйомки тематичного відео.

     Побажаємо успіхів усім студентам технічних та агробіологічних спеціальностей у подальшому вивченні англійської мови за професійним спрямуванням на практиці.

Катерина Якушко,
старший викладач кафедри англійської мови
для технічних та агробіологічних спеціальностей

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook