Дух захоплювало щоразу, коли лунав живий спів головної героїні – Землі…

29 травня 2019 року

Вечір 26 травня, коли всі кияни та мешканці міста святкували День міста, для студентів факультету землевпорядкування пройшов з користю і насолодою для душі. Адже саме цього дня на камерній сцені імені Сергія Данченка Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка презентували виставу за сюжетом повісті Ольги Кобилянської «Земля».


«Дух захоплювало щоразу, коли лунав живий спів головної героїні – Землі. Це був справді голос нашої багатостраждальної, вимученої землі, що торкався струн душі кожного глядача і робив нас учасниками дійства» – так коротко виразила своє враження від вистави Анастасія Матейченко.


Ольга Кобилянська порушила у своєму творі вічні теми добра і зла, любові і страждання. В ньому переплелися мотиви суспільні й особисті, письменниця торкнулася найсокровеннішого для українця — землі. А українці, як відомо, хліборобська нація, село для України — праматір. Саме там формувалася наша мораль, культура, звичаї, традиції. Кожен з нас несе в собі щось від села, від землі. Саме тому гра акторів була такою реалістичною, зрозумілою і близькою для глядачів. Освітлення, музичне оформлення, індивідуально підібрані образи ще більше додавали колориту атмосфері і переносили в ту минувшину, на подір‘я головних героїв – Іваніки та Марійки і їх синів – Михайла та Сави.


Це був не перший і не останній похід студентів факультету землевпорядкування до театру, адже культурний розвиток є не менш важливим, як навчальний процес.

 

Анастасія Шамчук,
студентка 1 курсу 2 групи факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook