Профорієнтація для майбутніх журналістів. Формат «Створення газети»

17 травня 2019, 10:29

16 травня 2019 р. відбувся public talk про журналістику швидкої дії, Вероніка Чекалюк презентувала школярам особливості роботи медіа і розповіла про те, як нові канони життя змінюють дизайн каналу, видання та його змістове поповнення. «Журналістикою займаються буквально з перших днів життя, коли до дитини потрапляє гаджети із можливістю робити «пости» в соціальні медіа. Спершу це: картинки, потім тексти і картинки, згодом блог, потім свій портал інформаційний і так поступово можна створити «медіа імперію», - зазначає науковець-практик. В ігровій формі Вероніка Чекалюк розповідає дітям на своїх майстер-класах із журналістики та іміджмейкингу. Так школярі дізнаються про переваги професії журналіста.

На одній локації Вероніка Чекалюк збирає актив школи (10-15 років) і діти у форматі редакції видання створюють свою цікаву газету.

Дітям представлено в ігровій формі віртуальну роботу редакції – можна потрапити в кабінет головного редактора, спробувати себе у ролі керівника чи фотографа, дізнатися, як створюють обкладинки та рекламу.

Освітня частина профорієнтаційної роботи орієнтована на заохочення дітей розвивати себе у професії, самовдосконалюватися й обирати університет для навчання після завершення школи, готувати (творчий доробок) авторські матеріали для зарахування на журналістику .

 

Рибальченко Анастасія

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook