Запрошуємо на майстер-клас фотографа Єфрема Лукацького

15 травня 2019 року

17 травня 2019 року о 10.00,
аудиторія 201, корпус 3

Фотограф Associated Press. У 2005 році став фіналістом Пулітцерівської премії за роботи, зроблені під час війни в Чечні. Також знімав в Афганістані, Іраку, секторі Газа. Знімав арешт Саддама Хусейна в місті Тікріт. Автор української фотографії, проданої на аукціоні Sotheby’s. Знімки друкувалися у виданнях Тime, Newsweek, The Herald Tribune.

Ім’я Єфрема Лукацького не таке відоме українському загалу як прізвища телезірок-журналістів, що не сходять з «блакитних екранів». А ось його знімки, зроблені в багатьох гарячих точках, знають заледве не всі. Афганістан, Ірак, Сектор Гази, Чечня, Грузія – світ дізнавався про те, що там діється, і через світлини фотокора Associated Press Єфрема Лукацького. Заслужений журналіст України, номінант Пулітцерівської премії за кращу новинну фотографію розповів про свої перші кроки у фотожурналістиці, поділився думками про сьогодення і прийдешнє мистецтва фіксації світла й тіні подій довкола нас.
Знімки символічні і дуже жорсткі, емоційні та реалістичні.

Так величезний фотоархів Єфрема Лукацького зачаровує... Він має унікальний реалістичний погляд на світ, його об’єктив можна порівняти із приладом МРТ, камера Єфрема буквально «оголює» душу, підсилює деталі. Минулого року фотоальбом Єфрема Лукацького -Вероніка Чекалюк подарувала для бібліотеки, зараз фотокореспондент працює над новим альбомом із текстами. Насправді, кожне фото Майстра - це не слово, не емоція, а ціла глава – яскрава і не схожа на попередні історія.

(Використано інтернет-матеріали зі статті Єлизавети ТРУМ).
Фото з архіву Єфрема Лукацького

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook