Інститут з робочим візитом відвідав ректор НУБіП України Станіслав Ніколаєнко

17 квітня 2019 року
м. Ніжин, вул. Шевченка, 10

16 квітня до інституту з робочим візитом завітав ректор Національного університету біоресурсів і природокористування Станіслав Ніколаєнко разом з начальником відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олегом Єресько.

Ректор у супроводі директора інституту Василя Лукача та заступників здійснив огляд матеріально-технічної бази навчально-науково-виробничого підрозділу. Серед перспектив – розвиток тваринництва, збільшується поголів’я дійного стада, визначено приміщення для свинарника-відгодівельника, чим буде збільшено приміщення свинарника-маточника до 50 голів. Підготовлено вигульний майданчик для поні, коней, овечок. Усе задля максимального удосконалення практичної бази для підготовки майбутньої спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».

  

Не збавляє обертів і лабораторія рослинництва. Уже практично готові до посіву 210 гектарів соняшнику та 150 гектарів кукурудзи на зерно, внесено всі необхідні добрива, що дозволить вийти на заплановані показники урожайності. Є і абсолютно нові культури. Так розпочато активну співпрацю з фермерським господарством «Ніжин Агроінвест». На полях ННВП висаджено 3 гектари малини швейцарської селекції «Зева» та 0,5 гектарів суниці, для поливу яких буде використовуватися система крапельного зрошення, що майже закінчена. Це не просто чудовий інвестиційний проект для навчального закладу, а і черговий безцінний інноваційний досвід для студентів, в першу чергу спеціальності «Агрономія», які стали безпосередніми учасниками даного проекту.
 
  
Останній місяць ознаменувався потужним місячником з благоустрою території ННВП: проведено ряд суботників, облагороджено територію польової лабораторії, що є основою для створення в перспективі «зеленої аудиторії». Цього дня відбулася закладка ялинкової алеї на честь 120-річчя університету та з нагоди 125-річниці інституту. На оновленій базі ННВП у вересні місяці заплановано проведення Дня поля та регіонального конкурсу на кращого за фахом зі спеціальності «Агроінженерія».

Програму візиту продовжив огляд музейного комплексу інституту, зокрема завершеного музею Гідності та пам’яті, який передає ключові моменти становлення державності та незалежності України: подвиг Героїв Крут, створення УНР та сучасна історія Революції Гідності, бойових дій на Сході, волонтерського руху. Також відвідали Музей історії навчального закладу, що охопив доленосні сторінки від 1895 року і ремісничого училища до сучасного закладу вищої освіти, згадав особистостей, що зробили найбільший вклад у його становлення та розвиток. 

    

Далі відбулася зустріч з колективами та студентськими активами Ніжинського агротехнічного інституту та коледжу за участі голови Ніжинської районної державної адміністрації Вячеслава Івашина, що висловив вдячність за активну підтримку ініціатив та спільну реалізацію запланованих стратегій.
  
З короткими виступами щодо векторів розвитку інституту та коледжу і словами вдячності ректорові Університету за підтримку, відстоювання інтересів працівників освіти та студентства до присутніх звернулися керівники закладів Василь Лукач та Олена Литовченко.

  

Під час зустрічі Станіслав Миколайович прозвітував про діяльність Університету з 2014 року, про реалізацію програми «Голосіївська ініціатива – 2020» та «Голосіївська ініціатива – 2025». За ці п’ять років Університет стрімко зміцнив свої позиції по науковій, виробничій, міжнародній, виховній діяльності. Нині, в період четвертої промислової революції, коли науково-технологічний прогрес диктує надзвичайно стрімкі зміни, вкрай необхідно якомога активніше рухатися вперед.

  

Наголосив студентам, що процес оволодіння знаннями залежить від багатьох факторів: матеріально-технічної бази, наукових розробок, організації освітньої діяльності, керівництва, та в першу чергу від них самих. Розповів про досягнення НУБіП України, зокрема, в ТОП-200 рейтингу українських вишів Університет посів 6 місце, в рейтингу кращих вузів Києва – на 3 місці. Усі разом маємо рухатися вперед, працювати, створювати нові знання, співпрацювати з бізнесом, не залежно від складності ситуації в нашій державі, зазначив ректор.

  

Із залу прозвучали питання та слова підтримки від голови студентської ради інституту Романа Гомоляка, відповідального секретаря приймальної комісії Василя Кулика та доцента кафедри агроінженерії Надії Шейко.

  

У цілому зустріч дозволила намітити нові перспективні напрями роботи інституту та університету та віднайти шляхи якнайшвидшої реалізації запланованогою.

Ірина Демчук,
заступник директора з навчально-виховної роботи
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook