Налагоджено міжнародні відносини із провідними університетами Республіки Казахстан

7 травня 2019 року

Завідувач кафедри комп’ютерних систем і мереж, д.т.н., професор Валерій Анатолійович Лахно в рамках програми академічної мобільності викладачів НУБіП та для обміну досвідом із провідними університетами Республіки Казахстан (Казахський національний педагогічний університет імені Абая, університет Туран м. Алмати та Алматинський університет енергетики та зв'язку) у період з 8 квітні по 26 квітня провів курси лекцій із проблематики кібербезпеки та захисту інформації.

Під час відрядження професор Валерій Лахно мав змогу зустрітися зі студентами, аспірантами та викладачами декількох університетів Республіки Казахстан. В ході зустрічей з науково-викладацьким складом обговорювалися специфіка системи підготовки фахівців у галузі ІТ.



Також в рамках програми розвитку академічної мобільності між студентами НУБіП та Каспійського  державного університету технологій та інжинірингу імені Ш. Єсенова (м. Актау) була досягнута домовленість про підготовку на 3 курсі бакалаврів за освітньою програмою спеціальності 123 комп’ютерна інженерія. У відповідності до навчального плану передбачається підготовка бакалаврів на 1, 2 та 4 курсах бакалаврату в  Каспійському  державному університеті технологій та інжинірингу імені Ш. Єсенова, а на 3 курсі студенти із Казахстану навчатимуться у НУБіП.


Йде процес обговорення шляхів реалізації програми академічної мобільності для бакараврів Каспійського  державного університету технологій та інжинірингу імені Ш. Єсенова (м. Актау).

Наукова подорож стала чудовою нагодою взаємного обміну досвідом між працівниками зазначених університетів. За результатами співпраці було укладено договір про співпрацю між нашим університетом та Казахським національним педагогічним університетом імені Абая. Також за домовленістю з Казахським університетом шляхів сполучення на стажировку до НУБіП України приїдуть 3 аспіранти за спеціальністю «Автоматика та керування», та 3 аспіранти з Алматинського університету енергетики та зв'язку за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія».

Підводячи підсумки наукової подорожі, сторони висловили взаємне побажання поглиблювати науково-освітню співпрацю та організовувати постійні взаємні наукові стажування між викладачами НУБіП та Казахським національним педагогічним університетом імені Абая, університетом Туран м. Алматинським університетом енергетики та зв'язку, а також Каспійського  державного університету технологій та інжинірингу імені Ш. Есенова.

 Дмитро Касаткін,

доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook