Міжнародна співпраця як невід’ємна складова діяльності економічного факультету

22 квітня 2019 року
До важливих напрямів діяльності економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України слід віднести зміцнення міжнародного науково-дослідницького та освітнього партнерства з вищими навчальними закладами світу.
В рамках програми академічної мобільності з 1 лютого по 31 березня 2019 р. доцент кафедри статистики та економічного аналізу Куць Т.В. проходила науково-педагогічне стажування в Університеті Фоджа (Італія) під керівництвом проф. Е. Сіка.
У спільному науковому досліджені за темою: «Економічний аналіз кон’юнктури ринку олійних культур» було висвітлено ряд актуальних питань щодо аналізу кон’юнктури на ринку олійних культур; проаналізовано рівні попиту та пропозиції на даних ринках у світі та Україні; узагальнено практичні підходи до економічного механізму регулювання ринку олійних культур та продуктів їх переробки в європейських країнах.
Для студентів бакалаврату Куць Т.В. провела лекції на англійській мові з дисципліни «Монетарна економіка», де було розглянуто теоретичні засади до визначення сутності монетарної економіки, науково-практичні підходи до трактування грошей та їх функцій, аналізу грошового попиту та пропозиції, особливості дослідження фінансових ринків, обґрунтування засад грошово-кредитної політики та її впливу на поведінку економічних суб’єктів у макроекономічному контексті.
Під час стажування відбулося ряд зустрічей з викладачами та деканом економічного факультету університету Фоджа проф. Ф. Конто. Куць Т.В. представила матеріал про пріоритети розвитку та здобутки економічного факультету НУБіП України та було обговорено перспективи подальшої українсько-італійської співпраці між факультетами.
За результатами успішного проходження науково-педагогічногостажуванняТетяна Валеріївна отримала відповідний сертифікат.
Результати роботи були представлені в Університеті Фоджа і на засіданні кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України. Як відмічається у звіті, участь у міжнародних проектах сприяє покращенню освітніх практик сучасних викладачів та отриманню вагомого досвіду відповідно до європейських вимог.
 
 
 
І.Д. Лазаришина

Завідувач кафедри статистики та економічного аналізу  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook