Керівники і спеціалісти Держпродспоживслужби орієнтовані на неперервну освіту

19 квітня 2019 року

З 8 по 19 квітня 2019 року згідно плану-графіку підвищення кваліфікації керівників і спеціалістів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, керівників і спеціалістів державних установ, які належать до сфери управління Держпродспоживслужби, в НУБіП України підвищували кваліфікацію лікарі ветеринарної медицини за двома напрямками:

  1. Керівники і спеціалісти Держпродспоживслужби.
  2. Керівники та спеціалісти регіональної служби ДВСКН на державному кордоні та транспорті.

Заняття проходили на базі факультету ветеринарної медицини спільно з ННІ післядипломної освіти, Українською лабораторією якості і безпеки продукції АПК.

Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні розділи:

Освіта дорослих: реалізація освітніх програм та послуг в системі післядипломної освіти.


Державний контроль та нагляд за якістю ветеринарних імунобіологічних засобів (ВІЗ), що застосовуються в Україні. Роль державних інспекторів ветеринарної медицини в недопущенні несанкціонованого обігу в Україні ветпрепаратів.

Перспективи ветеринарної освіти і науки в Україні, як фактор забезпечення здоров'я нації в умовах глобалізації світової економіки.

Мікотоксикологія. Розповсюдження грибів-продуцентів мікотоксинів. Класифікація мікотоксикозів Токсикодинаміка та біологічна дія мікотоксинів на організм тварини. Віддалені ефекти від дії мікотоксинів.

Планування та організація здійснення основних протиепізоотичних заходів в Україні. Державних контроль за їх виконанням. Профілактика і заходи боротьби зі сказом в Україні, країнах СНД і світі.

Найбільш небезпечні паразитарні хвороби. Організація протипаразитарних заходів. Нові методичні підходи до діагностики та лікування інвазійних хвороб тварин.

Засади та порядок здійснення державного контролю за харчовими продуктами та іншими об’єктами санітарних заходів. Повноваження та обов’язки державних інспекторів. Вимоги законодавства ЄС, України та Кодекс Аліментаріус, щодо безпечності та якості харчових продуктів.

Теоретичні аспекти системи НАССР. Підходи до практичного впровадження НАССР. Найбільш поширені невідповідності під час впровадження системи НАССР.

Нормативне законодавче забезпечення здійснення державного контролю. Про порядок видачі ветеринарних документів та відповідальність за правопорушення в галузі ветеринарної медицини.

Слухачів підвищення кваліфікації було ознайомлено з перевагами навчання і правилами прийому до НУБіП України. Особливо акцентовано увагу на спеціальностях 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», за якими ведеться підготовка на факультеті ветеринарної медицини.
Після вручення кваліфікаційних свідоцтв відповідальний за післядипломну освіту на факультеті ветеринарної медицини Григорій Бойко акцентував увагу на можливості комерційного стажування фахівців ветеринарної медицини як державних, так і приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ післядипломної освіти НУБіП України.

Крім того були висловленні сподівання на подальшу плідну співпрацю щодо донесення інформації на місцях до майбутніх студентів про перспективи навчання в НУБіП України, а також в сприянні зміцненню кадрового потенціалу Держпроспоживслужби України в якості роботодавців майбутніх випускників факультету ветеринарної медицини.

У своїх відгуках слухачі подякували керівництву і колективу Національному університеті біоресурсів і природокористування України за організацію навчання та доброзичливе ставлення, адже отримані знання можуть стати у нагоді їм найближчим часом у практичній діяльності.

Бойко Г.В.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook