Викладачі кафедри передають студентам традиції писанкарства

16 квітня 2019, 17:00
НУБіП, 6 корпус, аудиторія 120

 Напередодні Великодня поряд з лабораторією кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі знову пахло воском – тут відбулася екскурсія у «світ писанки». У цю мандрівку студентів запросила наставник групи Антоніна Москаленко - доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі.

16 квітня студенти факультету землевпорядкування втілювали своє побажання до свята Великодня - розписували писанку. А побажання на писанці пишуться особливим чином за допомогою символів та кольорів. Символи означають наступне: дубовий листочок - силу, довголіття, терпіння; зірка-ружа – кохання, а орнамент «сорок гілок» то для здійснення мрій.  Кольори втілюють додаткові побажання: жовтий колір - тепло, врожай; коричневий - землю і її приховану життєдайну силу; а червоний - добро, радість життя, для молодих - надію на щасливий шлюб.
І хоч обрано було одну з найскладніших технік розпису яєць із використанням писачка та воску. Однак студентам, які вперше тримали писачки в руках, все вдалось на славу, адже побажання були щирими!

Олег Дроздівський
доцент кафедри

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook