Відновлення змагань традиційної легкоатлетичної естафети «Голосіївське кільце»

10 квітня 2019 року
м.Київ, НУБіП України

Починаючи з 1955 року у нашому університеті було започатковано змагання з легкоатлетичної естафети, що носили назву «Голосіївське кільце». Ці змагання традиційно проходили навесні. У них брали участь всі факультети університету, які мали право виставляти до 10 команд по 10 осіб у кожній – 4 жінки і 6 чоловік. Маршрут естафети починався від навчального корпусу № 3, далі йшов по вулиці Героїв Оборони до перетину з проспектом 40-річчя Жовтня, спускався униз до Голосіївської площі, повертав направо вздовж озера, піднімався на гору через Голосіївський парк до гуртожитку № 1, потім по вулиці Генерала Родимцева прямував до навального корпусу № 1 і знов повертав на вулицю Героїв Оборони, де фінішував напроти навчального корпусу № 3. Загальна довжина кільця складала 6330 метрів.

 

Це було видовищне дійство, що захоплювало своїм змагальним духом студентську молодь майже сорок років. Перед змаганнями проходив парад учасників, що супроводжувався різноманітними шоу програмами. Підготовка до такого свята спорту спонукала студентів підтримувати свою фізичну форму, багато тренуватися, вести здоровий спосіб життя, що мало позитивний вплив як на фізичне, так і на психічне здоров`я молоді, і як наслідок, вело до успіху у професійній діяльності.

Легкоатлетична естафета, як вид змагань Спартакіади студентів університету проіснувала майже до середини 90-х років минулого століття. На жаль, з розвитком автомобілебудування та збільшенням автомобілів на дорогах міста, все складніше ставало перекривати рух та забезпечувати відсутність машин на таких автомобільних  шляхах, як проспект 40-річчя Жовтня та вулицях Генерала Родимцева і Героїв Оборони. Тому було прийнято рішення відмовитися від проведення змагань легкоатлетичної естафети «Голосіївське кільце».

Цього року за ініціативи проректора з навчальної і виховної роботи Кваші Сергія Миколайовича було вирішено відновити ці змагання, але дещо в зміненому вигляді. Проведення легкоатлетичної естафети «Голосіївське кільце» 2019 року буде приурочене до свята Дня університету НУБіП України і планується на 28 травня. Маршрут естафети теж змінено. Стартуватиме вона біля навчального корпусу № 3, далі по вулиці Героїв Оборони прямуватиме до перетину з вулицею полковника Потєхіна, потім пройде вздовж вулиці до Голосіївського лісу, поверне наліво до Villa Paloma, потім підніметься догори по вулиці Генерала Родимцева до перехрестя з вулицею Героїв Оборони і попрямує наліво, де фінішує напроти входу у навчальний корпус № 3. Довжина кільця складатиме приблизно 3000 метрів. У забігу візьмуть участь по десять осіб з кожної команди факультету або ННІ. Команди мають бути одягнені у футболки однакового кольору. Також перед початком естафети заплановано масовий забіг, в якому зможуть брати участь усі охочі. Він стартуватиме від навчального корпусу № 3 донизу по Сільськогосподарському провулку до Villa Paloma, потім уверх по вулиці Генерала Родимцева до перехрестя з Героїв Оборони і наліво, фінішуватиме напроти входу у навчальний корпус № 3. Переможці естафети отримають пам`ятні нагороди, а факультет, ННІ чи підрозділ, який виставить найбільшу кількість учасників буде нагороджений Кубком.

Кафедра фізичного виховання просить факультети та ННІ подавати заявки на участь в змаганнях легкоатлетичної естафети «Голосіївське кільце» до начального корпусу № 9. Про збори представників факультетів та Регламент проведення змагань буде повідомлено пізніше.

Микола Костенко

завідувач кафедри фізичного виховання,

гуманітарно-педагогічного факультету

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook