Проект TOPAS: аспіранти економічного факультету пройшли інтенсивні тренінги в університетах Великої Британії

5 квітня 2019 року

    Аспіранти економічного факультету НУБіП України пройшли двотижневий тренінг в рамках проекту TOPAS ("From Theoretical-Oriented to Practical Education in Agrarian Studies") в Університетському коледжі Writtle (WUC) (Челмсфорд, Велика Британія). В тренінгру приймали участь викладачі та студенти таких країн як: Україна, Вірменія та Узбекистан.

 

 


    Аналізуючи два тижні продуктивної роботи, ми хотіли би сказати, що українська система освіти потребує перезавантаження. Найбільше нас вразило ставлення учнів до викладачів та їх неймовірна наснага до навчання.
    По приїзду до університету перша зустріч відбулася з Nieky Van Veggel, який спочатку розповів нам про університет в цілому та надав нам графік роботи. Пізніше, студенти коледжу Writtle провели нам екскурсію по всій території де показали бібліотеки, гуртожитки, спортивний центр та міні зоопарк, в якому перебуває величезна кількість різноманітних тварин.

 


   Протягом тренінгу, нас дуже вразило поєднання використання нових технологій та історичної атмосфери, яку має університет. Також, нам дуже сподобалось те, що вони проводять зустріч студентів з фермерами, де перші можуть представити свої дослідження, а другі в свою чергу черпають нові ідеї для свого бізнесу та запрошують студентів взяти участь у розвитку, а після закінчення навчання на роботу.
Дуже корисна ідея щодо щорічної атестації викладачів, особливо важливим вважається відгук студентів, адже саме вони найбільш правильно можуть сказати, які методи навчання їм цікавіше та більше подобаються.


     Ми відвідували цілу низку лекцій та семінарів, де нас ознайомлювали з різноманітними методами навчання, заходами які вони проводять зі студентами, наприклад: дебади, постерні презентації досліджень, рольові ігри та інше.


   Протягом двох тижнів безліч неймовірних викладачів, ділилися досвідом з нами, завдяки їм ми маємо багато ідей, та сподіваємось втілити в університетське життя. Інтенсивні два тижні пройшли дуже швидко та продуктивно. По закінченню тренігру ми розробляли своє власне електронне портфоліо, де вказували всі наші очікування від програми та найголовніше вели щоденник відвіданих заходів та описували всі події які вразили нас найбільше та які плануємо розвивати тут в Україні. Згідно цього портфоліо команда Університетського коледжу Writtle, надішлють нам сертифікати про проходження навчання.

 


Хочемо нагадати, що більше про проект можна дізнатись за цими поситланнями:

1.Сайт https://erasmus-topas.eu/?fbclid=IwAR3kw27RySGclySy-N2Oi30NFIZpUiki5zT0HRKRsKk1kFWbnKDwCyd-o6s

2.Facebook https://www.facebook.com/TOPAS/

3.Деталі проекту https://nubip.edu.ua/node/53784

 

Також, подивитись наші влоги з тренігру можна тут:

https://www.youtube.com/channel/UCI_2UG4N7bopn0021PEOSXg

 

Вітряк Оксана,

Діброва Максим,

аспіранти економічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook