Студенти і викладачі факультету землевпорядкування взяли участь у зустрічі з Президентом України Петром Порошенком

26 березня 2019, 11:41

Початок останнього тижня березня ознаменувався для професорсько-викладацького колективу та студентів Національного університету біоресурсів і природокористування України приємною подією – зустріччю з Президентом України Петром Порошенком.

 

 

Петро Порошенко ознайомився з науковим доробком нашої alma mater та відзначив роботу факультету землевпорядкування, спрямовану на створення геоінформаційно-картографічного забезпечення реалізації завдань земельної реформи, земельного кадастру, раціонального землекористування та охорони земель. Ці здобутки продемонстрував Президенту України доктор географічних наук, професор, завідувач кафедри геодезії та картографії, заступник декана факультету землевпорядкування, науковий керівник НДР, присвячених створенню цифрових великомасштабних Атласів земельних ресурсів адміністративних районів України, Атласу вартості земель України та Геоекологічних атласів річково-басейнових систем. Аналогів таких атласів в нашій державі немає.
Президент з інтересом сприйняв ідею створення таких атласів на рівні адміністративно-територіальних утворень (районів та об’єднаних територіальних громад) і басейнових систем, висловив зацікавленість у створенні таких атласів як інформаційно-аналітичного забезпечення раціонального природокористування, інструменту моніторингу стану природного середовища, вирішення проблем охорони земель, земельного кадастру, оцінки земель та нерухомості тощо і пообіцяв підтримку в реалізації цих завдань та подякував професорові Івану Ковальчуку і факультету землевпорядкування за цю роботу.

 

 

На зустрічі зі студентством і науково-педагогічними працівниками нашого університету Петро Олексійович говорив про здобутки України за останні п’ять років, виклики, які стоять перед нашою державою та плани на майбутнє. Потім було багато питань до Президента і Головнокомандувача збройних сил України, який відповів на них, подякував професорсько-викладацькому колективу за роботу та пообіцяв підтримати на рівні Уряду і РНБО наші починання, які посприяють розвитку держави.

 


Богдана Ярова,
старший викладач кафедри геодезії та картографії

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook