Президент України Петро Порошенко: Ми маємо реальний шанс створити велику, потужну країну вільних та щасливих людей!

25 березня 2019 року
     25 березня 2019 року. Акапельним виконанням Гімну України розпочалася сьогодні зустріч студентської молоді і викладацького колективу Національного університету біоресурсів і природокористування з Президентом України Петром Порошенком.

 

     Цей візит до університету випадковим назвати не можна: адже саме він підписав відповідний Указ Президента щодо відзначення 120-річчя НУБіП. За що йому від імені колективу подякував ректор Станіслав Ніколаєнко. Ще один символізм моменту: за легендами, в Голосієві обирали, голосували за князя. І зараз українська громада також стоїть перед вибором.

     Петро Порошенко говорив про виклики, які стоять перед державою, що вже зроблено, щоб гідно їх подолати. Мова про армію, якої фактично п’ять років тому як такої не було, а нині вона дає гідну відсіч ворогу. Про безвізовий режим, якого не могло бути апріорі, а він є, і сьогодні українці мають право вільного в’їзду до 132 країн світу. Про Томос для України, на який чекали кількасот років, а отримали тільки зараз. Про п’ять галузей економіки, які забезпечать розвиток: агропромисловий комплекс, ІТ, індустріалізація, логістика та туризм. І чим унікальний НУБіП – для всіх них тут готують професійні кадри.
     За минулі п’ять років ми не тільки захистили державу, а кардинально змінили її. Україна впритул наблизилася до членства в ЄС та НАТО. В наступні ж п’ять років, зазначив Петро Порошенко, ми на цьому шляху пройдемо точку неповернення.

     Звертаючись конкретно до молоді, за якою майбутнє, він сказав: зараз, спираючись на ці чинники, ми маємо реальний шанс створити велику, потужну країну вільних та щасливих людей! І в цьому величезна заслуга тих, хто поліг на Майдані, на Сході України, захищаючи її суверенітет – це Героя України Устима Голоднюка, ще дев’ятьох героїв з родини НУБіП.

     А мрія кожного громадянина – жити саме в такій країні. Тож на очільника держави очікували численні запитання і прохання від наших колег підтримати на рівні Уряду та РНБО їхні починання, дотичні до справ державної ваги – декана економічного факультету Анатолія Діброви, голови Спілки молодих вчених Марини Галат, викладача кафедри військової підготовки полковника Василя Пехньо, доцента кафедри лісівництва Наталії Пузріної та інших.

     На завершення зустрічі Петро Порошенко запропонував зробити фото на пам’ять.

Валентин Обрамбальський
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook