Студенти-філологи знайомляться з історією Альма-Матер

5 березня 2019 року

   Студенти групи ФілА-1800-4 і ФілН-18002 разом зі своїми наставниками – Любов’ю Степанівною Козуб і Анною Миколаївною Монашенко – відвідали історичний музей НУБіП України. Екскурсію для майбутніх перекладачів провів кандидат історичних наук, доцент Іван Романович Байрак.

   Незвичним був уже початок захоплюючої подорожі до глибин історії рідного університету. Розповідь екскурсовода у музеї почалася не з того часу, коли було започатковано університет, а з античного періоду, завдяки чому ми дізнались, як і які суспільні відносини зародилися на території України.
   Згодом студенти познайомились і з витоками Альма-Матер: дізнались, які факультети були створені в університеті першими, побачили на власні очі тогочасні залікові книжки. Цікаво було також побачити, де були побудовані найперші корпуси в Голосієві. У своїй розповіді Іван Романович зазначив: «Голосієво – не просте місце, воно дуже намолене».

   Окремою сторінкою історії університету, нерозривно пов’язаною з історією нашої Батьківщини, стали роки Другої світової війни. У цей час територія Голосієва стала лінією оборони, а студенти й викладачі університету героїчно захищали нашу країну у лавах армії. Символом усіх студентів, які вступили в боротьбу проти фашистських загарбників, можна назвати Григорія Скибу.
   Із зацікавленістю студенти слухали розповідь про динаміку розвитку НУБіП, його перших ректорів і проректорів; наочно споглядали схему структури нашого університету; знаходили на карті України розгалужену мережу відокремлених підрозділів університету; отримали інформацію про зв’язки з університетами інших держав; дізнались про видатних випускників рідного університету, якими пишається вся країна, до плеяди яких належить і ректор університету Станіслав Миколайович Ніколаєнко.

   Екскурсію Іван Романович завершив такими рядками: «Шануймося, бо ми того варті. Братаймося, бо ми браті та сестри. Любімося, бо ми українці. Слава Україні!».
  Студенти, майбутні перекладачі з німецької й англійської мов, не були пасивними глядачами, а брали активну участь у екскурсії: ставили питання, водночас демонструючи свої знання з історії України.

   Учасники екскурсії подякували за цікаві історії, нові отримані знання. З радістю студенти залишили свій коментар і підписи у щоденнику музею, що залишиться згадкою на довгі роки.

Юлія Бухарова,
студентка спеціальності «Журналістика»
Анна Монашненко,
куратор групи ФілН-18002
Любов Козуб,
куратор групи ФілА-1800-4

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook