ПІДХОДИМО КОМПЛЕКСНО

25 лютого 2019, 21:30

     З метою налагодження і підтримки зв’язків з виробничими підприємствами та серед вчених вищих навчальних закладів, науково-дослідних установ, налагодження міжнародної співпраці з питань медоваріння та обміну досвідом, покращення умов проведення спільних наукових досліджень, написання спільних наукових проектів, покращення підготовки фахівців, представлення, обговорення та використання результатів досліджень 23 лютого 2019 року на базі кафедри конярства і бджільництва факультету тваринництва та водних біоресурсів відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар з міжнародною участю «Сучасні аспекти виробництва питних медів». В даному заході взяли участь науковці та виробничники зі всіх куточків України очно та близького і далекого зарубіжжя on-line.

  Дистанційна участь іноземців Бартоломея Пеотровскі (Польща), Свилен Лазаров (Болгарія), Алаверді Саідов (Азербайджан), Суяркулов Шералі (Узбекистан), Вікторія Сорокер (Ізраїль), Тіна Гелашвілі (Грузія), Арно Мартиросян (Вірменія) була забезпечена технічними можливостями та з допомогою співробітників кафедри конярства і бджільництва. Наші партнери з різних держав поділилися своїми здобутками і почули наших фахівців.

     Участь у заході взяли понад 50 виробників та науковців України. Серед них Почесний пасічник України Василь Соломка, голова Спілки пасічників України Володимир Стретович, голова «Гільдії медоварів України» Барабаш В.С., голови Волинського та Дніпровського обласних осередків «Гільдії медоварів України» Дмитрук В.А. та Лєбухов Г.П., декан факультету тваринництва та водних біоресурсів Кондратюк В.М., директор НДІ технологій та якості продукції тваринництва Чумаченко І.П., завідувач кафедри конярства і бджільництва Повозніков М.Г., професор кафедри конярства і бджільництва Броварський В.Д., доценти кафедри конярства і бджільництва Головецький І.І. та Адамчук Л.О.

     В рамках семінару було проведено фінал конкурсу “Питні меди 2019” , що започаткований Радою громадської організації «Гільдія медоварів України».
     До цього щорічного конкурсу були запрошені бджолярі, медовари – виробники медових напоїв України та зарубіжжя. Метою цього заходу є підтвердження професійного рівня членів ГО «Гільдія медоварів України», пошук талановитих медоварів та нових рецептурних розробок, адже девіз гільдії говорить: «Питні меди – бренд України».

Цьогоріч конкурс проводився в таких номінаціях:

  • Меди, ставлені без додавання соків та ароматичних трав.
  • Меди, ставлені з додаванням соків.
  • Меди, ставлені з додаванням ароматичних трав.
  • Меди, варені без додавання соків та ароматичних трав.
  • Меди, варені з додаванням соків.
  • Меди, варені з додаванням ароматичних трав.
  • Медові кваси, збитні, пиво.

     Дегустаційна комісія відзначила дуже високий рівень якості наданих на конкурс напоїв – жоден зразок вперше не був знятий з конкурсу.

 

    За результатами роботи дегустаційної комісії Гран-прі отримав Кочерга Владислав Геннадійович. Загалом найбільше номінацій за золоті, срібні та бронзові місця у конкурсі питних медів здобули Бугарь Олександр, Олійник Олексій та Гречаний Микола.

  Також організаційний комітет Ради громадської організації «Гільдія медоварів України»нагородив професора Повознікова М.Г., д. с.-г. н., завідувача кафедри конярства і бджільництвабронзовою медаллю та почесною грамотою за участь у проведенні практичного семінару з міжнародною участю «Сучасні аспекти виробництва питних медів» та конкурсу «Питні меди 2019». В своєму виступі Микола Гаврилович зупинився на перевагах кафедри та при нагоді запросив на навчання до НУБіП України дітей та онуків учасників зібрання.

     Загалом учасники семінару отримали інноваційні знання, обмінялися досвідом, напрацювали стратегію розвитку галузі та окреслили завдання щодо вирішення проблем виробництва.

Микола Повозніков,

завідувач кафедри конярства і бджільництва

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook