Дипломатія у мистецькому вимірі

23 лютого 2019, 11:42

 

 

Завершальним акордом першого дня роботи на гуманітарно-педагогічному факультеті Міжнародної науково-практичної конференції «Українська дипломатія в добу національно-визвольних змагань (1917–1921 рр.): історія, проблеми, протиріччя», присвяченій 100-річчю проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки став мистецький виступ молодої генерації дипломатів – студентів спеціальності «Міжнародні відносини», які мовою музики, співу і танцю донесли до нас своє бачення взаємин між Україною та країнами світу.

     Робота студентського дипломатичного корпусу в сонячній Індії показали обізнаність в тонкощах культурної традиції країни та політичних маневрах переговорного процесу. Тому, без сумніву, міжнародні зв’язки України з Індією, які представила Єлізавета Андріївна Артемчук, будуть на найвищому рівні. Справились наші дипломати ЄлизаветаОлексіївна Віценко (Франція) та Олена Василівна Борлюк (Англія) і з високим європейським етикетом.

     І, не відстаючи від світових тенденцій, поринули у в атмосферу величного дійства «Віденського вальсу» на чолі з Оксаною Валентинівною Каленченко, продемонструвавши вміння виконувати не тільки правобічне, але і лівобічне «па».

     Складною виявилась місія в Кенію, але на чолі з Наталією Сергіївною Мотенко, команда проявивши особливу витримку, обізнаність і, так би мовити, мужність, довели, що українська дипломатія здатна забезпечити особливий підхід.
     Позитивне враження, проявивши особливу обізнаність і кмітливість на чолі з послом Анастасією Анатоліївною Шабельник, справила наша делегація і в Сполучених Штатах Америки.
     Повним аншлагом завершилася дипломатична місія на чолі з Костянтином Юрійовичем Архипенком до Грузії, бо як гласить грузинське прислів’я, «Гості – то Божий дар», тому сам Бог велів знайти спільну мову.
     Сповненими авантюризму і романтики виявились переговори в Іспанії на чолі з Мариною Ігорівною Никифорчук.

     Лейтмотивом студентського музичного дійства було осмислення важливості української дипломатії на світовій арені. І сьогоднішній виступ показав нам, що молодь України, як ніколи, замислюється над своєю місією на Землі, відчуває відповідальність перед своєю державою, прагне підняти її авторитет,довести світові її могутність та унікальність.
     І та дипломатична арена, яка постала перед нами, нехай поки що у актовій залі університету, засвідчила ‒ у нашої країни є майбутнє, бо у нашої молоді така потужна енергетика і вона вміє мислити креативно, і вона така витончена, вишукана і обізнана. Тому, ми впевнені, вони досягнуть вершин української дипломатичної служби і їм обов’язково вдасться налагодити міцні міжнародні стосунки і з Індією, і з Францією та Англією, Австрією, Кенією, США, Грузією, Іспанією та багатьма іншими країнами на всіх континентах.

     І ще… Відчувалось, Україна – у їхньому серці. І куди б не закинуло життя, тільки «українське» залишеться по-справжньому рідним, і де б не були, а думка линутиме на Батьківщину. І вони це розуміють, вже зараз, такими молодими, завдяки міжнародним проектам закордонного стажування та програмі навчання «подвійний диплом», що діють на гуманітарно-педагогічному факультеті.

«Не стидайся – то твоя земля
Не стидайся – то Україна
Добре там є де нас нема

Стань для батька нормальним сином….»
,

– звучали слова заключної пісні групи «Скрябін» «Сам собі країна» у виконанні студентського музичного гурту.

 

     Після завершення заходу з подячним словом до ректора університету Станіслава Ніколаєнка та декана гуманітарно-педагогічного факультету Василя Шинкарука за сприяння в організації заходів присвячених 100-річчю проголошення Акта Злуки між УНР та ЗУНР звернувся завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Сергій Білан. Окрему подяку було висловлено завідувачеві кафедри культурології Ірині Майданюк та доценту кафедри культурології, Заслуженому артисту України Роману Рудому за творчу підтримку культурно-просвітницького заходу. І, звичайно, студентській молоді, за чудовий виступ.

     Декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук висловив щиру вдячність за неймовірно талановите, креативне мистецьке дійство та побажав творчих успіхів і самореалізації на майбутнє.

 
Наталія Кравченко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook