Відбувся черговий старостат гуманітаріїв

6 лютого 2019, 21:36

Початок другого семестру спонукав деканат гуманітарно-педагогічного факультету обговорити подальші плани разом зі своїми вихованцями - старостами академічних груп та їх наставниками. Тому,  5 лютого 2019 року на гуманітарно-педагогічному факультеті було проведено черговий старостат. На заході були присутні старости та наставники академічних груп, а також заступники декана гуманітарно-педагогічного факультету Рудик Ярослав Михайлович та Буцик Ігор Михайлович.

Традиційно, зустріч почалася з привітань та поздоровлень у зв’язку з минувшими святами. Перше питання, що було розглянуто, стосувалося студентів, які мають академічні заборгованості.  Ярослав Михайлович закликав наставників академічних груп приділяти якомога більше уваги співпраці зі своїми ''невстигаючими'' підопічними.

Особливу увагу заступники декана приділили проблемі відвідування занять студентами. "Це прямий обов’язок кожного/кожної старости – слідкувати за відвідуванням та знати причину відсутності свого одногрупника/одногрупниці", - зауважив Ярослав Михайлович. Він зазначив, що останнім часом причиною відсутності більшості студентів на заняттях є хвороби, а тому дуже важливо вчасно виявити носіїв та почати лікування. Він також нагадав усім, що щеплення можна зробити у студентській поліклініці.

Ігор Михайлович зауважив, що краще не наражати своїх одногрупників та викладачів на ризик і пропустити декілька занять, а вже з відновленим здоров'ям продовжити навчання.

Старостам також було повідомлено про невеликі зміни серед переліку видів діяльності, що враховуються при підрахунку академічного рейтингу. Більш детально про це можна дізнатися на сайті факультету у розділі ''Старостат ''.

Ігор Михайлович запропонував старостам, разом зі своїми групами, відвідати Музей НУБіП України, що розташований на другому поверсі 3-ого корпусу нашого університету, де можна дізнатися більш детально про історію створення університету.

До студентів другого та третього курсів заступники декана вкотре звернулися з пропозицією вступати на кафедру військової підготовки нашого університету. ''Мало хто з вас зараз розуміє, які насправді це дає можливості. Зазвичай студенти починають розуміти все це занадто пізно'', - зауважив Ярослав Рудик.

Алла Григорівна Кравченко, яка приєдналася згодом, нагадала присутнім, що на базі нашого факультету функціонує Центр вивчення іноземних мов, де будь-який студент нашого університету може підвищити свій рівень знань іноземної мови.

На завершення старостам та наставникам було нагадано про заборгованості деяких студентів з оплати за навчання, а також повідомлено про розклад перездачі сесії (графік зустрічей з викладачами для ліквідації заборгованостей вже розміщено на сторінці факультету). Більш детально про розклад можна дізнатися на сайті факультету у розділі ''Розклад'' або на дошці оголошень у першому навчальному корпусі НУБіП України.

Також, старостам та наставникам академічних груп було повідомлено про низку заходів, що відбудуться в університеті найближчим часом, зокрема святкування Стрітення, конкурс ''Містер і Міс Факультет'' та зустріч старост з ректором нашого університету - Ніколаєнком Станіславом Миколайовичем.

Наостанок заступники декана побажали присутнім сил та наснаги. ''Ми сподіваємося на вашу відповідальність та дисциплінованість'', - додав Ярослав Михайлович.

Марина Когут,
студентка  1-ого курсу спеціальності  ''Журналістика''
гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook